16 augustus 2018 - 3 min leestijd

Okuma investeert in slim produceren met nieuwe faciliteiten

In augustus heeft Okuma een geavanceerde productiefaciliteit in gebruik genomen in Taiwan. Daarnaast kondigde Okuma de bouw aan van een vierde op IIoT gebaseerde slimme fabriek op het Japanse hoofdkantoor. Deze volledig geautomatiseerde fabrieken maken de start-tot-eindproductie van de draaibanken, bewerkingscentra en dubbelkolomsmachines mogelijk. Om de expertise van Okuma toegankelijk te maken voor lokale fabrikanten en de technische ondersteuning en klantenservice te verbeteren, heeft Okuma onlangs ook nog een technisch centrum in India geopend.

Als reactie op de groeiende internationale vraag naar de Genos-draaibanken en verticale bewerkingscentra en de positieve economische ontwikkeling van opkomende markten in Azië, heeft Okuma in augustus een nieuwe fabriek in Taiwan geopend. Met behulp van de ervaringen van de slimme fabrieken Dream Site 1 en Dream Site 2, heeft Okuma hetzelfde hoge niveau van automatisering en IIoT-connectiviteit toegepast op deze moderne fabriek. Om een productiecapaciteit van 300 eenheden per maand te bereiken, maakt de 14.300 m³-faciliteit gebruik van de slimme productieoplossing Connect Plan van Okuma om machines te koppelen, de werking en productievoortgang te bewaken en nauwkeurige werkinstructies te leveren via het IIoT. Realtime gegevensanalyse en geavanceerde visualisatie van alles, van machinebedrijf tot assemblagewerk, dient om de productiviteit te maximaliseren en de productie op dagelijkse basis te evolueren.

 

Productiecapaciteit verhogen

De Japanse Kani-fabriek was essentieel voor de productie van de verticale en horizontale bewerkingscentra van Okuma, evenals de machines met dubbele kolom. De steeds toenemende behoefte aan high-mix, low-volume productie heeft ertoe geleid dat Okuma een nieuwe slimme fabriek aan de Kani-basis heeft toegevoegd. Net als de nieuwe fabriek in Taiwan en de Dream Site 2 van Okuma, die in 2017 werd geopend, combineert K6 Connect Plan, slimme machines, robots en flexibele productiesystemen (FMS) om onbezorgde 24/7 productie van machineonderdelen mogelijk te maken. Door de geautomatiseerde productie van onderdelen te synchroniseren met het assemblageproces, wil Okuma de totale productiecapaciteit voor haar bewerkingscentra met 30 procent verhogen. De bouw van K6 start in augustus en zal naar verwachting in mei 2019 operationeel zijn.

 

Verkoop- en serviceactiviteiten

India’s gestage economische groei heeft geresulteerd in een toename van de lokale industrie. Om aan de eisen van fabrikanten uit de automobiel-, landbouw- en bouwsector te voldoen, heeft Okuma deze zomer haar eerste in India gevestigde verkoop- en technische servicebasis geopend. Net als de Okuma Technical Centers (OTC) in Europa, biedt deze nieuwe faciliteit fabrikanten Okuma-producten evenals snellere en uitgebreidere service en after-salesondersteuning door middel van een verbeterde voorraad servicedelen. Bezoekers van de faciliteit kunnen Okuma’s nieuwe innovaties in de showroom bekijken en testen op de machines uitvoeren.

In Nederland wordt Okuma vertegenwoordigd door Gelderblom uit Houten.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden