12 juli 2019 - 3 min leestijd

Okuma maakt plaats voor digitalisering en automatisering op EMO

Okuma, in Nederland vertegenwoordigd door Gelderblom CNC Machines, levert oplossingen voor digitale productieprocessen en automatisering voor de metaalverwerkende industrie. Op de EMO Hannover presenteert Okuma slimme oplossingen voor procesplanning, connectiviteit en productieanalyse. In combinatie met de bewerkingsmachines van Okuma bieden deze Smart Factory-oplossingen een aanzienlijke meerwaarde en vormen ze een belangrijke stap op weg naar uitgebreide automatisering.

 

Met een derde IoT-gebaseerde ‘Dream Site’-fabriek die in gebruik wordt genomen, breidt Okuma zijn Smart Factory-knowhow verder uit. Het Okuma-concept voor IoT is gebaseerd op de nieuwste technologische ontwikkelingen en combineert big data, kunstmatige intelligentie en intelligente productieprocessen. Dit geldt voor de bedieningselementen, Smart Factory-technologieën en automatiseringsoplossingen. Okuma presenteert al deze nieuwe ontwikkelingen op de EMO Hannover van dit jaar.

 

 

Digitalisering vanaf het begin

 

Voor Okuma begint de digitalisering lang voordat de feitelijke bewerking plaatsvindt. Met de 3D Virtuele Monitor kunnen fabrikanten het gehele bewerkingsproces van tevoren simuleren en testen. Voor een nauwkeurige simulatie van de machine vertrouwt 3D Virtual Monitor rechtstreeks op de constructiegegevens. Dit vermijdt, programmeerfouten en set-up tijden zijn aanzienlijk verkort.

 

Uitgebreide connectiviteit gemakkelijk gemaakt

 

Het Connect Plan van Okuma biedt waardevolle real-time updates van alle machines in het productieproces, ongeacht waar ze zich bevinden. Deze real-time informatie kan worden gebruikt om het gebruik van de volledige installatie te analyseren en optimaliseren. Zelfs bewerkingsmachines van externe leveranciers kunnen in dit systeem worden geïntegreerd. Voor traceerbaarheid verbindt Connect Plan elke individuele identifier met de productiegegevens en de meetresultaten van elke betrokken machine. Als er problemen optreden, kunnen deze eenvoudig worden geïdentificeerd en opgelost, waardoor de productie kan doorgaan met hogere kwaliteit en meer veiligheid dan voorheen. De procesgegevens kunnen ook worden gebruikt voor voorspellend onderhoud om onderhoudsintervallen te plannen en te voorspellen. Op de EMO-stand verbindt Okuma alle bewerkingsmachines via Connect Plan, zodat bezoekers uit eerste hand de mogelijkheden van datagedreven fabrieksoptimalisatie kunnen ervaren.

 

 

De sleutel tot volledig geautomatiseerde productie

Okuma biedt efficiënte automatiseringsoplossingen voor verschillende behoeften. Op de EMO Hannover van dit jaar zullen twee nieuwe automatiseringstechnologieën worden gepresenteerd. Armroid is een robotarm geïntegreerd in de bewerkingsmachine. Dit opent volledig nieuwe mogelijkheden voor het bewerkingsproces en maakt automatisering beschikbaar voor kleine ondernemingen. Okuma zet dit pad voort met Standroid en biedt een robotarm geïntegreerd in een eigen afzonderlijke cel. De cel kan op een bewerkingsmachine worden aangesloten. Met deze oplossingen maakt Okuma automatisering toegankelijk voor bedrijven van verschillende groottes.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden