19 mei 2020 - 1 min leestijd

Okuma neemt Gelderblom CNC Machines over

Okuma Europe heeft 15 mei j.l. 100 procent van Gelderblom CNC Machines overgenomen. Door de overname van Gelderblom, die al ruim 40 jaar exclusief distributiepartner is in de Benelux, kan Okuma haar service- en ondersteuningsportfolio en haar positie in de belangrijkste Europese landen voor hightech bewerkingsmachines uitbreiden.

De koopovereenkomst tussen Okuma Europe en Gelderblom CNC Machines werd op 15 mei 2020 door beide partijen ondertekend. Gelderblom is vanaf deze datum een volledige dochteronderneming van Okuma Europe. Het opereert nu onder de naam Okuma Benelux en zal de geherstructureerde verkoop- en serviceprocessen in Nederland, België en Luxemburg beheren vanuit de bestaande locatie in Houten. Als onderdeel van de overname heeft Okuma ook alle 40 medewerkers van Gelderblom CNC-machines overgenomen.

“De Benelux-landen zijn een van onze belangrijkste afzetmarkten in Europa, dus het is bijzonder belangrijk om daar dicht bij de klant te zijn en rechtstreeks te kunnen reageren met producten en diensten”, legt Takeshi Yamamoto, CEO Okuma Europe, uit. “De nieuwe lokale focus van de verkoop- en servicestructuur maakt dit op een ideale manier mogelijk. Uiteindelijk willen we in lijn met ons motto ‘Open Possibilities’ ook het succes van onze klanten vergroten door onze pre- en after-sales services te optimaliseren.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden