16 mei 2018 - 2 min leestijd

Okuma organiseert aerospace-workshop in Krefeld

Okuma zal op 23 en 24 mei een aerospace-workshop houden in het Okuma Aerospace Center of Excellence in Krefeld (D). De branchespecifieke oplossingen die de fabrikant presenteert omvatten multitaskingmachines voor additieve en subtractieve productie, bewerking van grote werkstukken, het bewerken van moeilijk te verspanen materialen, CAM-strategieën voor volledige vijfassige verspaning en Smart Industry oplossingen.

Uitgerust met een krachtige Trumpf TruDisk laser, maakt Okuma’s Laser EX-serie van multitaskingmachines het mogelijk om materiaal op te lassen met behulp van de LMD-techniek (laser metal deposition). Door deze techniek te integreren in de machine is het mogelijk om complexe onderdelen te creëren, zoals Inconel-turbinebladen met geïntegreerde koelkanalen. Om de efficiëntie te maximaliseren, kan de Laser EX-serie automatisch tussen maximaal vier poeders schakelen zonder de nozzle te hoeven verwisselen. Om te voorkomen dat versleten of beschadigde onderdelen volledig moeten worden vervangen, maakt de Laser EX-serie eenvoudige spotreparaties via LMD mogelijk. Laserharding vermindert de thermische vervorming tot een minimum, wat resulteert in een hoge nauwkeurigheid van het werkstuk. De mogelijkheden van de Laser EX-machines omvatten conventioneel draaien, frezen en slijpen, zelfs van materialen zoals titanium en Inconel. Dit is vooral handig voor het afwerken van ruimtevaartcomponenten om een goede oppervlaktekwaliteit te bereiken.

 

Grote delen verspanen

Met een vierkante pallet van 1 m behoort het enorme vijfassige MU-10000H bewerkingscentrum tot de hoogtepunten tijdens de workshop. Dankzij de krachtige en snelle bewerkingsmogelijkheden en de verspaningsvolumes tot 1.000 cm³, kunnen zelfs grote titaniumonderdelen zoals 200 kg motorcases gemakkelijk worden bewerkt.

 

Maximaal rendement bij vijfassig verspanen

Okuma werkt samen met gerenommeerde experts om de beste oplossingen te bieden voor de veeleisende luchtvaartindustrie. Om volledig gebruik te maken van de mogelijkheden van moderne vijfassige bewerkingscentra, werkt de fabrikant samen met CAM-ontwikkelaar Open Mind aan hun prestatiepakket hyperMILL MAXX-bewerking. Met de juiste CAM-strategie kan een tijdsbesparing tot wel 90% worden bereikt bij vijfassig verspanen. Het pakket bevat modules voor efficiënt voorbewerken, nabewerken en boren, die aanzienlijke tijdsbesparingen en een betere oppervlaktekwaliteit mogelijk maken.

 

Slimme fabrieksoplossingen

Okuma’s smart factory applicatie Connect Plan maakt geavanceerde fabrieksvisualisatie, gegevensverwerking en -analyse mogelijk, evenals voorspellend onderhoud, alles in dienst van het faciliteren van productieve slimme productie in het Industrial Internet of Things. Tijdens de aerospace-workshop wordt hier aandacht aan gegeven.

Meer informatie en aanmelden voor het event kan op de site van Okuma.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden