11 november 2021 - 2 min leestijd

Omron investeert in het Taiwanese Techman Robot

Omron Corporation doet een kapitaalinvestering in Techman Robot, Inc., ’s werelds op één na grootste merk voor collaborative robots die op productielocaties met mensen samenwerken. Omron neemt een belang van ongeveer 10 procent in Techman. De investering is naar verwachting in december 2021 voltooid.

In 2018 ging Omron een strategische samenwerking aan met Techman om tegemoet te komen aan de toenemende automatiseringsbehoeften als gevolg van arbeidstekorten. Sindsdien worden de collaborative robots uit de TM-serie van Techman wereldwijd als co-branded product verkocht via het distributienetwerk van Omron. Omron en Techman hebben ook gezamenlijk de Mobile Manipulator ontwikkeld. Deze mobiele werkrobot combineert de mobiele robot van Omron en de TM-serie om productielocaties mogelijk te maken waar mensen en machines samenwerken. Met deze investering in Techman wil Omron gezamenlijk innovatieve robotoplossingen ontwikkelen die de fabrieksautomatiseringsapparatuur van Omron combineren met de collaborative robots van Techman. Zo wordt zowel de veiligheid als de productiviteit gewaarborgd en een oplossing geboden voor het tekort aan arbeidskrachten op productielocaties.

Junta Tsujinaga, de president van de divisie Industrial Automation van Omron, zegt: “De productiesector is sterk aan verandering onderhevig. Anticiperend op deze veranderingen streeft Omron sinds 2016 geavanceerde productie na met het unieke waardeverhogende concept “i-Automation” om problemen op te lossen waarmee productielocaties worden geconfronteerd. We hebben ons geconcentreerd op robottechnologie en marktontwikkeling sinds Omron in 2015 de industriële robotfabrikant Adept Technology Co., Ltd. overnam.”

Dr. Shi-Chi Ho, de voorzitter van Techman Robot, voegt toe: “Techman Robot is sinds 2018 met succes ’s werelds op één na grootste bedrijf voor collaborative robots geworden. We streven naar het creëren van slimme fabrieksoplossingen voor samenwerking tussen mens en machine, en we zijn blij onze langdurige relatie met Omron te verdiepen door deze samenwerking. Dit is een belangrijke kans voor beide bedrijven, waarbij we inspelen op de snelgroeiende behoefte aan slimme productie.”

Door de robotica-activiteiten te versterken, wil Omron de oprichting van productielocaties mogelijk maken die de realisatie versnellen van zijn concept “i-Automation!”, dat klanten voordelen biedt en het leven van mensen over de hele wereld verrijkt.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden