23 oktober 2017 - 2 min leestijd

Omzet Trumpf stijgt met bijna 11% tot € 3,1 miljard

Trumpf heeft in het boekjaar 2016/2017 de omzet met 10,8 % zien toenemen tot € 3,1 miljard. De winst voor belastingen steeg met 11,3 % tot € 337,2 miljoen. In Nederland steeg de omzet met 55%, mede dankzij de EUV-technologie van ASML. Niet alleen de omzet is gestegen, ook het aantal investeringen zijn fors verhoogd. Zo heeft Trumpf 7,5 procent meer geïnvesteerd in R&D. In totaal wordt er 10,2 % van de omzet (€ 318,3 miljoen) geïnvesteerd in onderzoek en ontwikkeling.

Trumpf kenmerkt de stijging van de omzet naar de sterke wereldeconomie. Nicola Leibinger-Kammüller, CEO van Trumpf, heeft verklaard dat de politieke ontwikkelingen in de wereld tot nu toe weinig invloed hebben op de business in Europa, Azië en Amerika. Dr. Leibinger-Kammüller voegde eraan toe dat Trumpf het afgelopen boekjaar gebruikt heeft om grote stappen te maken in digitale oplossingen en de uitbreiding van enkele vestigingen. De investeringen stegen aldus met 45,6 procent jaar op jaar naar € 200,4 miljoen. De helft van deze som werd gebruikt om gebouwen te bouwen. Naast de afronding van een productie-faciliteit in Neukirch, Duitsland, heeft het bedrijf ongeveer 40 miljoen euro geïnvesteerd om zijn nieuwe logistieke centrum op het hoofdkantoor in Ditzingen te bouwen. Daarnaast heeft Trumpf recent nog € 26 miljoen geïnvesteerd in een Industrie 4.0 demonstratiefabriek in Chicago.

Ondanks sommige turbulente politieke omstandigheden verwacht Trumpf dat het aantal orders ook in dit fiscale jaar stijgen. “Het eerste kwartaal heeft zeker een beloftevolle start gekregen,” zei Leibinger-Kammüller. “We zijn daarom optimistisch dat we opnieuw een stijging van de percentages in dit boekjaar kunnen bereiken.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden