3 mei 2019 - 2 min leestijd

Open huis RobWelding geeft kijkje in productie lasrobotsystemen

RobWelding organiseert deze week op 3 en 4 mei een open huis in Dodewaard, waarbij de lasautomatiseringsspecialist een kijkje geeft in de productiefabriek. Hier worden o.a. een aantal interessante projecten gepresenteerd, wordt er aandacht gegeven aan de Ready Robotic Cell en zullen externe partners zoals ABB Robotics, Destaco en diverse fabrikanten van lasapparatuur hun producten presenteren.

De Ready Robotic Cell (RRC) is een kant en klare lascel die klantspecifiek uitgerust kan worden. Zo is de klant vrij om te kiezen uit verschillende ABB-robots, diverse manipulatoren en lasmachines. De RRC is inzetbaar tot productafmetingen van 4.000 x 1.400 mm. Door gebruik te maken van ABB robots profiteert RobWelding van alle innovatieve ontwikkelingen van de robotfabrikant. Zo loopt het complete slangenpakket door de robot heen. Dit is met name handig bij het lassen in krappe ruimtes omdat het slangenpakket niet met het werkstuk in contact kan komen. Zo wordt schade aan slangenpakket, werkstuk en robot voorkomen. Daarnaast kunnen de lascellen uitgerust worden met het toortscalibratiesysteem Bulls Eye. Dit systeem meet wat de afwijking is van de toorts ter controle en corrigeert automatisch.

Naast de productie van de Ready Robotic Cell kunnen bezoekers ook een aantal klantspecifieke projecten zien. Zo wordt er bijvoorbeeld een grote machine gepresenteerd die afkomstig is van Vlastuin D-Tec uit Kesteren, producent van container- en tanktrailers. In opdracht van Vlastuin D-Tec moderniseert RobWelding deze installatie. Zo zijn er o.a. twee nieuwe robots geïnstalleerd op een track voor meer bereik.

Het open huis van RobWelding vindt plaats op vrijdag 3 mei van 14.00 tot 21.00 uur en op zaterdag 4 mei van 10.00 tot 14.00 uur. Aanmelden kan via m.dijkhuizen@robwelding.nl.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden