11 februari 2019 - 2 min leestijd

Open huis WFL presenteert compleet bewerken en automatisering

Van 26 t/m 28 maart organiseert WFL een open huis in Linz (A). Hier presenteert de machinebouwer een breed pakket machines en toebehoren. Toepassingen voor de luchtvaart-, energie-, olie-, kunststof-, en gasindustrie zullen de belangrijkste sectoren afdekken. Daarnaast speelt automatisering een belangrijke rol tijdens het open huis en zullen alle thema’s versterkt worden met interessante presentaties.

Naast machine-highlights presenteert WFL tijdens het open huis een breed palet aan technologieën, zoals compleetbewerking van turbinebladen, in-proces meten, Additive Manufacturing en slijpen. Ook op het gebied van software zijn er ontwikkelingen. Zo wordt de programmeersoftware Millturn Pro en de CrashGuard Studio 3D-Simulations software gepresenteerd.

 

Automatisering

Automatisering en flexibele productiesystemen spelen een steeds grotere rol in de bewerking van werkstukken. Met name in het bereik van de kleinere machines ziet WFL de vraag naar automatiseringsoplossingen sterk toenemen. Dit komt omdat de cyclustijden kort zijn en de seriegroottes sterk wisselen. De automobielindustrie, lucht- en ruimtevaartsector en de matrijzenbouw zetten al lange tijd in op een manloze productie. Volgens WFL zijn andere branches, waar voorheen de focus niet op automatisering lag, Steeds meer geïnteresseerd in de mogelijkheden van automatisering. Met name het onbemand werken in de nachtelijke uren en het weekend is een belangrijke oorzaak voor deze groeiende interesse. Tijdens het open huis kunnen bezoekers daarom volledig op de hoogte worden gebracht van de automatiseringsoplossingen van WFL.

WFL werkt al enkele jaren samen met Frai Elektromaschinenbau als het op automatiseringsoplossingen aankomt. Sinds oktober 2018 heeft WFL Frai volledig overgenomen. Dat heeft geresulteerd in een hogere automatiseringscompetentie. Voor een automatische werkstukbelading kan WFL verschillende automatiseringsvarianten leveren die volledig zijn afgestemd op de wensen van de klant. Het spectrum reikt van stangenladers, portaalladers tot aan robotsystemen.

Aanmelden voor het open huis kan via Oude Reimer of WFL.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden