16 september 2019 - 2 min leestijd

ORA Machines en Fanuc gaan samenwerking aan

In de Benelux markt wil Fanuc Benelux zijn huidige marktpositie in de kunststofindustrie verder versterken en uitbouwen. Bedrijven actief in de kunststofindustrie zijn steeds meer op zoek naar één aanspreekpunt voor een innovatieve, specifieke totaaloplossing. Om hier een antwoord op te bieden zal vanaf september 2019, ORA Machines de Fanuc Roboshot-spuitgietmachines vertegenwoordigen.

Met meer dan 30 jaar ervaring is Fanuc een pionier in het bouwen van 100% elektrische spuitgietmachines, namelijk de Roboshot. Fanuc beschikt over een maandelijkse productiecapaciteit van 400 Roboshot-machines en wereldwijd zijn er meer dan 50.000 Roboshot-machines geïnstalleerd en actief in verschillende industrieën en toepassingen.

“Met bijna 70 jaar ervaring in het spuitgietproces en een volledig aanbod aan randapparatuur ligt het DNA van ORA Machines in lijn met het DNA van Fanuc Benelux. Beide bedrijven zijn toonaangevend op het gebied van automatiseringen in verschillende industrieën”, zegt Managing Director Paul Ribus.

“ORA machines draagt productkwaliteit en -innovatie hoog in het vaandel. Om dit te kunnen garanderen, werken we uitsluitend samen met leveranciers die een uitstekende reputatie hebben. Om die reden, hebben wij Fanuc als nieuwe partner gekozen”, vult Pieter Van Ballegooijen, Managing Director van ORA Machines aan.

Tijdens de Kunststoffenbeurs in Veldhoven, 25-26 september, zal ORA deze samenwerking voor het eerst aan de Benelux-markt tonen en kunnen bezoekers de Roboshot bezichtigen. Iets later, tijdens de K-show, dé belangrijkste beurs voor de kunststof- en rubberindustrie in Düsseldorf, vertegenwoordigt ORA Machines de Fanuc Roboshot van 16 tot en met 23 oktober.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden