5 september 2018 - 3 min leestijd

Partnerschap tussen Boeing Portland en Haimer intensiveert

Boeing – met zijn expertisecentrum en belangrijkste productiefabriek voor machinale bewerking van metalen in Portland, Oregon – intensiveert zijn strategische partnerschap met Haimer door een gezamenlijk lidmaatschap bij het Oregon Manufacturing Innovation Center Research & Development (OMIC R&D) te sponsoren.

De samenwerking tussen Boeing en Haimer reikt meer dan tien jaar geleden aan toen Haimer’s Safe-Lock werd ingezet bij Boeing. Met een van de grootste bewerkingscentra voor titaniumbewerking ter wereld, heeft Boeing Portland de standaard bepaald voor snijgereedschap- en gereedschapshoudertoepassingen voor moeilijk te bewerken materialen. Vanwege zijn technologische voordelen is het Haimer Safe-Lock-systeem de Boeing Portland-standaard geworden bij voorbewerkingen. Voor de implementatie van Safe-Lock in hun productieproces, werd Boeing voortdurend geconfronteerd met de uitdaging van het voorkomen dat het snijgereedschap uit de houders getrokken werd. Dit zorgde voor veel dure afkeur. In de afgelopen tien jaar hebben ze sinds de implementatie van Safe-Lock geen enkel uittrek incident bij hun waardevolle componenten gehad.

William Gerry, programmamanager Global Technology bij Boeing Research en Technology: “Boeing onderzoekt en nodigt leden uit om samen te werken en bij te dragen aan OMIC R&D. We zijn heel blij met het nieuwe lidmaatschap van Haimer, die we kennen van een kwalitatief hoogwaardig programma voor het spannen, inkrimpen, balanceren en voorinstellen. Haimer kan OMIC R&D en zijn leden ondersteunen met state-of-the-art technologie en industrie 4.0-connectiviteitsoplossingen.”

 

Onderzoekscentrum

OMIC R&D is het vijftiende dergelijke onderzoekscentrum dat is opgericht met wereldwijd Boeing-leiderschap. Haar missie is om productiebedrijven en hoger onderwijs samen te brengen in een innovatieomgeving waar ‘outside-in’ wordt toegepast, onderzoek door en met docenten en universiteitsstudenten echte problemen krijgen voorgeschoteld van geavanceerde fabrikanten. Ledenbedrijven delen machines, apparatuur zoals gereedschappen en expertise om een dynamische en innovatieve R&D-functie te creëren.

Andreas Haimer, president van de Haimer Group, verklaarde tijdens de officiële handdruk waarom een OMIC R&D-lid te worden: “We zijn trots en blij om nauw verbonden te zijn met Boeing als een toonaangevende vliegtuigfabrikant en een van onze grootste klanten wereldwijd. De investering en het lidmaatschap bij OMIC R&D is een duidelijk verbintenis voor de gemeenschap, onze klanten en de gehele maakindustrie in Oregon, de Pacific Northwest en Amerikaanse productie. OMIC R&D is een ideaal platform om dit soort best practices te delen, waardoor Amerikaanse en Oregon-fabrikanten concurrerender worden. Naast Boeing Portland ondersteunen we ook de toonaangevende Amerikaanse Boeing-faciliteiten met onze systeemtechnologieën in Auburn, Seattle, Everett, Helena, St. Louis en Fredrickson.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden