6 juni 2019 - 1 min leestijd

Pensioenen van metaalmedewerkers mogelijk omlaag

De pensioenen van twee miljoen (oud)-medewerkers in de metaal en techniek moeten op 1 januari mogelijk worden verlaagd, ondanks de afspraken in het concept-pensioenakkoord. Dat meldt de NOS vandaag op haar site. Volgens de NOS staan de fondsen er zo slecht voor dat er ook volgens de nieuwe regels een korting dreigt.

Als op 31 december van dit jaar de financiële positie van pensioenfondsen PME en PMT onvoldoende is, moet er worden gesneden in de pensioenuitkering. Als de dekkingsgraad aan het eind van dit jaar onder de 100 procent staat, moet er volgens de nieuwe plannen worden gekort. In de oude regels was dat 104,2 procent.

 

Dekkingsgraad

Bij PME was de dekkingsgraad eind april 100,5 procent, bij PMT 101,6. In mei zijn de aandelenkoersen flink gedaald. Mogelijk is de dekkingsgraad inmiddels lager. Deelnemers aan de pensioenfondsen moeten nu afwachten hoe het de rest van het jaar met de beleggingen van de fondsen gaat en hoe de rente zich ontwikkelt.

In 2021 moeten mogelijk meer pensioenfondsen de uitkeringen verlagen. Volgens De Nederlandsche Bank krijgen 33 pensioenfondsen met 7,7 miljoen deelnemers mogelijk met kortingen te maken.

Lees hier het volledige nieuwsbericht van NOS.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden