28 november 2019 - 2 min leestijd

PLCDirect ondersteunt Technova College bij realisatie productielijn

PLCDirect, een dochterbedrijf van HPS Industrial, is een samenwerking met het Technova College in Ede gestart om techniek weer aantrekkelijk te maken onder studenten. Waar een aantal jaar geleden nog veertig procent van de studenten koos voor een technische opleiding, is dat inmiddels teruggelopen naar slechts twintig procent. Reden dus voor het investeren in een complete productielijn die door leerlingen geprogrammeerd, bestuurd en getest kunnen worden.

Waar tot voor kort de technische opleidingen vooral theoretisch waren, heeft het Technova College nu een complete productielijn waar leerlingen praktische kennis op kunnen doen. PLCDirect maakt deel uit van dit project en heeft het Technova College voorzien van verschillende technieken en producten om deze Smart Industry-productielijn mogelijk te maken. Elke woensdag- en donderdagmiddag worden er zeven productie-units door mechatronica-studenten in de TechHub – een ruimte van 1.000 m2 die plaats biedt aan samenwerkingsprojecten met bedrijven – gebouwd.

PLCDirect heeft het Technova College voorzien van verschillende producten om de productielijn te realiseren. Zo wordt de Weintek cMT3090 ingezet voor de visualisering en bediening van de zeven productie-units. Daarnaast zorgen de Weintek cMT-SVR100 units ervoor dat de verschillende onderdelen met elkaar kunnen communiceren en dat data in de cloud wordt opgeslagen. Naast het leveren van hardware heeft PLCDirect op het gebied van software en aansturing support verleend. Hierdoor werd op 21 november jongsleden een volledig werkende productielijn gepresenteerd. “De studenten hebben hier veel van geleerd. Wij hopen dat deze nieuwe manier van leren de komende tijd meer studenten enthousiast maakt voor techniek, zodat er in de toekomst meer studenten voor een technische opleiding kiezen. Het blijft tenslotte een prachtig vak”, aldus Maarten Klaassen, Technical Manager bij PLCDirect.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden