28 maart 2019 - 4 min leestijd

PLM Xpert brengt PLM voor maakindustrie naar volgende niveau

Tijdens de gebruikersdag van PLM Xpert uit Bergambacht werden de nieuwste mogelijkheden van het PRO.FILE Next platform uit de doeken gedaan. Met het PRO.FILE Next platform is het mogelijk om alle mogelijke informatie in een productieomgeving zo te structureren dat deze maar op één plaats en op één manier opgeslagen wordt en toch voor alle toepassingen in het bedrijf beschikbaar is. Altijd actueel en altijd compleet.

Het beheren, sturen en koppelen van productgegevens en documenten – of ze nu van CAD of ERP-systemen afkomstig zijn, gebeurt in het PRO.FILE programma van PLM Xpert. Dit PLM-systeem zorgt ervoor dat alle gegevens over alle aspecten van de bedrijfsvoering in één systeem worden geïntegreerd en vormt zo de ruggengraat van een bedrijf. Gedurende de gehele levenscyclus van een product – inclusief de processen en middelen – van de ontwikkeling tot de buitengebruikstelling. Deze manier van werken levert enorme tijd- en kostenbesparing op en verhoogt de efficiëntie van de processen en communicatie.

 

PRO.FILE Next

De PRO.FILE Next software is de volgende generatie en volledig nieuw ontwikkeld. Het biedt een eenvoudige manier om in te spelen op nieuwe en complexe eisen aan producten, projecten en organisatie en geeft bedrijven een voorsprong in het tijdperk van digitalisering. 

Er is een volledig nieuwe infrastructuur ontwikkeld voor teamwork die de complete ondersteuning biedt voor de gehele organisatie en dankzij een app ook op mobiele apparaten. Er is een sluitend informatieverband tussen productdata en het maakt van data bruikbare en overal beschikbare realtime informatie.

PRO.FILE Next is geschikt voor dataopslag en -verwerking in de cloud. Het werkt met generieke objecten en is compatible met PRO.FILE 8.X. Een ander belangrijk voordeel dat producent PROCAD niet onvermeld laat is dat er minder gebruik wordt gemaakt van e-mail en meer van instant messaging.

 

Configureren i.p.v. programmeren

Voor grote productiebedrijven is PLM inmiddels al onmisbaar. Daar, bijvoorbeeld in de automotive, is PLM uit noodzaak ontstaan. Typerend voor de oudere PLM-systemen is dat ze veel maatwerk vergden om aan de specifieke eisen en wensen van een bedrijf te worden aangepast. Maatwerk betekent hier programmeren. Bij PRO.FILE Next gaat het niet om programmeren maar om configureren.

Tijdens de gebruikersdag, een drukbezocht evenement in De Fabrique in Utrecht, waar zowel gebruikers als potentiële gebruikers aanwezig waren om bijgepraat te worden over de ontwikkelingen, demonstreerde CEO van PROCAD Raimund Schlotmann hoe eenvoudig bijvoorbeeld de deliverables van betrokken machinebouwers, elektrotechnici en softwarespecialisten in één geïntegreerd systeem worden beheerd met dezelfde regels en voorschriften voor iedereen. Varianten aanmaken gebeurt grotendeels automatisch evenals de aanlevering van documenten aan productie- en serviceteams.

Hugo Botter van PLM Xpert ziet de slag die PROCAD maakt met de ontwikkeling van PRO.FILE Next als een stevige. “Om de maakindustrie te kunnen bedienen met de beste oplossing en alle uitdagingen die daarbij komen kijken het hoofd te kunnen bieden, was er eigenlijk een hele nieuwe ontwikkeling nodig. Dat vraagt lef, en je merkt dat de markt dat waardeert.”

 

Webinar

Veel ondernemingen hebben de overstap naar een naadloze digitale informatiestroom nog niet gemaakt. Vaak worden stuklijsten handmatig samengesteld en in één of meerdere ERP-systemen ingevoerd. De PRO.FILE Product Data Backbone bundelt daarentegen gegevens en documenten uit alle afdelingen en systemen (CAD, ERP, PDM/PLM) in één centrale database. Hier vloeien productgegevens en documenten in digitale vorm samen en worden ze vervolgens aan elkaar gekoppeld. Het resultaat is een helder inzicht in de totale levenscyclus van een product. Directe en functionele relaties worden zichtbaar, wat wijzigingsconflicten helpt voorkomen. De Product Data Backbone vormt zo de ruggengraat voor alle digitale informatie die relevant is voor een product. Zonder deze ruggengraat is een naadloze digitalisering niet mogelijk.

Meer informatie over de integratie van CAD-PDM-ERP tijdens een gratis webinar op 5 april 2019.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden