21 januari 2019 - 1 min leestijd

PME en PMT investeren 150 miljoen euro in Nederlandse technologie start-ups

Pensioenfondsen PME en PMT investeren 150 miljoen euro in het technologiefonds Innovation Industries Fund II. Het fonds richt zich op Nederlandse technologie start-ups.

Innovation Industries Fund II is het tweede investeringsfonds van Innovation Industries en heeft een doelkapitaal van 250 miljoen euro. Dat PME en PMT beiden 75 miljoen euro investeren in het technologiefonds toont aan dat de pensioenfondsen actief willen bijdragen aan Nederlandse hoogtechnologische ontwikkelingen. PME investeerde in 2017 al 25 miljoen in Innovation Industries Fund I. Dat fonds kende een doelkapitaal van 75 miljoen euro en was bij aanvang direct overtekend. In de portfolio van Fund I zitten dertien veelbelovende Nederlandse ondernemingen die voortkomen uit Nederlandse kenniscentra.

 

Kennis omzetten in succesvolle bedrijven

Innovation Industries wil hoogwaardige kennis versneld omzetten in succesvolle (internationale) bedrijven en reeds bestaande hightech bedrijven (zogenaamde scale-ups) ondersteunen bij hun groei. Dat alles met als doel om rendement te genereren voor haar investeerders. Daarnaast wil Innovation Industries hoogwaardige banen creëren en het Nederlandse high-tech ecosysteem verbeteren. Zowel PME als PMT is enthousiast over de investering in Innovation Industries II. Volgens PME heeft Nederland een unieke technologische kennis in huis. Beleggen in veelbelovende technologieën betekent beleggen in de Nederlandse industrie.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden