2 mei 2017 - 2 min leestijd

Popken Metaal uit Assen bestaat 90 jaar

In 1927 legde Pieter Popken de basis voor Popken Metaal, welke nu na 90 jaar is uitgegroeid tot een succesvol rolvormbedrijf. Vanuit Assen levert het Drentse bedrijf profielen van staal en aluminium aan bedrijven in heel Europa. Dit jaar viert Popken Metaal het 90-jarig jubileum. Een mooi moment om stil te staan bij de rijke geschiedenis van het oer-Hollandse bedrijf, maar ook om vooruit te blikken naar de toekomst van de Nederlandse maakindustrie, aldus de kersverse eigenaar Dinand Ebbinge.

In negentig jaar is Popken Metaal uitgegroeid van een klein familiebedrijf tot een belangrijke speler in de Nederlandse maakindustrie. Aanvankelijk produceerde het Drentse bedrijf krambanden voor het repareren van klompen. Inmiddels levert Popken Metaal vanuit  Assen metalen profielen aan bedrijven in heel Europa uit onder andere de afbouw- en bouwsector, agrarische sector, industrie, scheepvaart en meubelindustrie.


 

“Zonder onze mensen zijn we nergens”
 

Vakmanschap, maatwerk en persoonlijke service vormen sinds de oprichting in 1927 de belangrijkste waarden van het familiebedrijf. Het geheim voor negentig jaar succes? “Dat is voor een groot deel te danken aan onze medewerkers. Sommigen werken al veertig jaar bij Popken Metaal. Daar zijn we ook heel zuinig op. Hoewel we op internationaal vlak opereren, nog altijd vindt u bij Popken Metaal de traditionele waarden waarmee ons familiebedrijf groot is geworden en met veel aandacht voor persoonlijke groei. Dit doen wij door te investeren in vaktechnische kennis, maar ook door te zorgen voor een fijne werkomgeving. Gelukkige werknemers presteren immers beter. Dat is belangrijk. Zonder onze mensen zijn we nergens”, aldus Dinand. 

Zonnige toekomst

 Negentig jaar na de oprichting van Popken Metaal, zien we nog altijd  groeiperspectief. “De maakindustrie verandert continu. Dat betekent dat je als bedrijf moet blijven innoveren. Op dit moment is er een groeiende behoefte aan ‘quick response manufacturing’. Een niche waarin Popken Metaal zich de afgelopen jaren heeft kunnen onderscheiden. Zo hebben we onze productieprocessen volledig ingericht op het leveren van maatwerk en zeer korte levertijden. Dit maakt ons flexibeler dan veel buitenlandse bedrijven. Ik geloof dan ook stellig in de levensvatbaarheid van de Nederlandse maakindustrie en zie een mooie toekomst voor innovatieve bedrijven als Popken Metaal.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden