1 mei 2018 - 2 min leestijd

Pratt & Whitney en KMWE Group tekenen contract voor F-135 uitlaat onderdelen

Pratt & Whitney, onderdeel van United Technologies Corp. heeft KMWE Group een nieuw tienjarig contract toegekend voor de fabricage van uitlaat onderdelen voor de F135 motor. De F135 is de motor voor de vijfde generatie F-35 Lightning II.

DutchAero, dochteronderneming van KMWE Group, is sinds 1976 expert in vliegtuigmotorenonderdelen. Met name door het specialisme in uitlaten van straalmotoren heeft DutchAero een tienjarig contract gesloten voor het leveren van complexe samenstellingen voor de motoruitlaat. Met deze overeenkomst versterkt KMWE Group haar strategische positie voor levering van uitlaat onderdelen van de JSF-F135 motor aan Pratt & Whitney.

“Na een competitief aanbestedingsproces heeft Pratt & Whitney DutchAero gekwalificeerd als een ‘best-value’ leverancier voor uitlaat onderdelen van de F135 straalmotor,” zegt O Sung Kwon, Executive Director, Business Development and International Programs, Pratt & Whitney Military Engines. “We zijn verheugd om met het DutchAero team te werken aan verbetering en versterking van onze supply chain, het reduceren van kosten, en straalmotoren van wereldklasse te leveren aan onze klanten.”

 

Behoud en groei van high-skilled banen

“Al meer dan 40 jaar produceren we complexe samenstellingen voor de uitlaat van de F16 Fighting Falcon. Door dit aanvullende F135 contract hebben we de mogelijkheid onze relatie met Pratt & Whitney te versterken en kunnen we met onze unieke kennis van vliegtuigmotoren het volgende tijdperk ingaan,” zegt Edward Voncken, CEO van KMWE Group. “Dit lange termijncontract voor uitlaatdelen van de F135 straalmotor bevestigt onze competenties van wereldniveau en waarborgt behoud en groei van high-skilled banen. Dit contract is een aanvulling op de bestaande overeenkomst met Pratt & Whitney, getekend in januari 2016, voor complex verspaande motoronderdelen.”

 

F35

Als één van de negen oorspronkelijke partnerlanden van de F-35, doet Nederland een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling, productie en onderhoud van het F-35 programma. Het huidige programma voor Nederland bestaat uit een aanschaf van minimaal 37 F-35A-vliegtuigen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden