11 februari 2019 - 1 min leestijd

Producenten industrie minder positief

Het producentenvertrouwen industrie daalde in januari 2019. Het vertrouwen ging van 7,5 in december 2018 naar 5,8 in januari 2019, maakt het CBS bekend. Producenten waren vooral minder positief over de verwachte bedrijvigheid.

 

Producenten in de industrie waren in januari minder positief over de verwachte bedrijvigheid dan een maand eerder. Ook het oordeel over de voorraden gereed product verslechterde. Het oordeel over de orderportefeuille verbeterde echter.

Twee van de drie deelindicatoren van het producentenvertrouwen zijn positief. Er zijn meer ondernemers die verwachten dat hun productie de komende drie maanden zal toenemen dan ondernemers die een afname van de productie voorzien. Verder heeft het aantal ondernemers dat

de orderpositie groot vindt de overhand op het aantal ondernemers dat de orderportefeuille klein acht, gelet op de tijd van het jaar.

De afzetprijzen van de Nederlandse industrie waren in december 0,6 procent hoger dan in december 2017, meldt het CBS. De prijsstijging is kleiner dan een maand eerder. Toen waren de producten van de industrie 2,7 procent duurder dan een jaar eerder.

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden