17 februari 2020 - 4 min leestijd

Promas presenteert twee primeurs op TechniShow

Promas pakt met minimaal tien machines stevig uit op TechniShow 2020.  Highlights tijdens de beurs zijn het Hedelius Acura 85 bewerkingscentrum en de nieuwe CMZ TTL-serie die met vier gereedschappen gelijktijdig een werkstuk kan bewerken.

“De TechniShow biedt altijd een mooie gelegenheid om in contact te komen met bestaande en nieuwe klanten. Bovendien is het een perfect platform om de branche een kijkje te geven in de machinemerken en technologieën die we als leverancier vertegenwoordigen”, vertelt Richard Hermans, directeur van Promas. Op de stand van Promas zullen machines gepresenteerd worden van de machinemerken Hedelius, CMZ, Hartford en een 3D-metaalprinter van Sisma. “Ondanks de thema’s op TechniShow –  lees 3D-printen en Smart Industry – komen de meeste bezoekers nog gewoon naar de beurs om machines en toebehoren te zien. Reden genoeg voor ons om daar stevig op in te zetten met een greep uit ons leveringsprogramma”, vertelt Hermans.

 

CMZ primeur

Promas stelt de CNC-draaibanken van CMZ prominent op tijdens TechniShow. Promas presenteert hier de TA-, TD- en de nieuwe TTL-serie. De TA-serie is een CNC-schuinbeddraaibank die uitgevoerd kan worden met aangedreven gereedschappen, eventueel met een Y-as en een subspil. De maximale draaidiameter van de TA-serie bedraagt 460 mm en de machine is leverbaar met 400 mm, 640 mm of 1.100 mm tussen de centers. De TD-serie die Promas presenteert is ontwikkeld voor het draaien, frezen en boren van grotere en zwaardere werkstukken. Tenslotte wordt tijdens TechniShow als primeur de nieuwe multiturret TTL-serie voor het eerst op een beurs gepresenteerd. Een belangrijke eigenschap van de TTL-serie is dat de machine wordt aangedreven met directe aandrijvingen en niet met riemoverbrengingen. Daardoor is het mogelijk om hogere vermogens en koppels over te brengen. De TTL-serie is uitgerust met een hoofdspil, subspil en twee turrets met ieder 24 indexposities. De turrets kunnen uitgerust worden met twaalf aangedreven gereedschappen met een vermogen van 14 kW, een koppel van 42 Nm en een toerental van 12.000 min-1. Een handige feature is de subspil van de machine die niet alleen in de horizontale richting kan bewegen, maar ook in de verticale as. In combinatie met de hoofdspil en de twee turrets betekent dit dat het mogelijk is om zelfs met vier gereedschappen simultaan te verspanen. Voor het bewerken van lange werkstukken is het tevens mogelijk om een center te plaatsen op het bovenste gedeelte van de subspil. De Z-as in de subspil geeft de TTL-serie dus meer mogelijkheden. “De TTL-serie is een hele mooie ontwikkeling die een hoge productiviteit mogelijk maakt. We zijn trots dat we deze machine voor het eerst mogen presenteren”, besluit Hermans.

 

Vijfassige Hedelius

De Hedelius Acura 85 is de andere primeur die Promas presenteert. “We zijn verheugd dat we deze machine voor het eerst in de Benelux op een beurs kunnen laten zien”, vertelt Hermans. De Acura 85 is een compact vijfassig bewerkingscentrum met een bereik van 900 mm x 850 mm x 700 mm (XxYxZ). De combinatie van een compacte buitenafmeting en een groot werkbereik, maakt de machine geschikt voor vrijwel elke werkplaats en toepassing. Standaard wordt de Acura 85 uitgerust met een 80-voudig gereedschapsmagazijn. Dit magazijn kan vanaf de voorkant worden beladen zonder dat de machine het bewerkingsproces hoeft te onderbreken. Met een standby-magazijn zijn tot 190 extra gereedschappen beschikbaar. De Acura 85 is de grote broer van de Acura 65, een bewerkingscentrum dat volgens Hermans een populaire machine in Nederland is dankzij het compacte formaat, de hoge nauwkeurigheid en productiviteit, alsmede de eenvoud om de machine te kunnen automatiseren. De Acura 65 zal ook op TechniShow gepresenteerd worden. Op de stand van Hoffmann Quality Tools, gelegen tegenover de stand van Promas, presenteren beide bedrijven het vijfassige bewerkingscentrum live onder spaan. Het doel van de samenwerking is om te laten zien hoe een bewerkingscentrum met de juiste gereedschappen productief ingezet kan worden.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden