24 januari 2018 - 2 min leestijd

QD Robotics krijgt verkoopkantoor in Nederland

VGK CNC Machines & Robotic Solutions (kortweg VGK Solutions geheten) is sinds kort actief als het Benelux verkoopkantoor voor de Italiaanse fabrikant QD Robotics. QD Robotics is als systemintegrator gespecialiseerd in het ontwerpen en bouwen van turnkey oplossingen, van gerobotiseerde machines voor het uitvoeren van uiteenlopende bewerkingen als frezen, slijpen, ontbramen, polijsten, lassen, hout bewerken, pallatiseren tot complete ‘pick and place’ oplossingen.

QD Robotics, opgericht in het Italiaanse Vicopisano, heeft wereldwijd inmiddels meer dan 100 complete gerobotiseerde machines geïnstalleerd voor uiteenlopende toepassingen. Elke machine wordt geleverd met een eigen gereedschapmagazijn, dat volledig klantspecifiek wordt ingericht. Met bovengenoemde, gerobotiseerde machines kunnen uiteenlopende materiaalsoorten worden bewerkt: van ijzer, staal, aluminium, composiet en koolstofvezel tot marmer, steen en graniet. Onderscheidend bij de gerobotiseerde machines van QD Robotics is de volledig in eigen huis ontwikkelde, gepatenteerde adaptieve software. Per applicatie wordt de software voor aansturing van zowel de robot als de gripper afgestemd op de specifieke eisen en wensen van de betreffende klant. Zo bestaat onder andere de mogelijkheid om deze software, indien gewenst, te koppelen aan aanwezige CAD-CAM software ter plaatse. Indien de robotoplossingen van QD Robotics worden gekoppeld aan een LAN-netwerk, kunnen de systemen overal ter wereld op elk willekeurig tijdstip worden benaderd. Dit is met name interessant voor het bieden van ondersteuning vanuit de fabriek.

 

QD Robotics

Hoewel de onderneming in 2003 begon met slechts vier medewerkers, is deze snel uitgegroeid tot een internationaal opererende organisatie met inmiddels zo’n 60 medewerkers. De totale fabriek en het twee verdiepingen tellende kantoorgebouw hebben inmiddels een totaaloppervlak van meer dan 4.000 m2.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden