7 augustus 2023 - 2 min leestijd

Quickstart Training Metaal: Staal, Rvs en Aluminium

De Koninklijke Staalfederatie lanceert een Quickstart Training Metaal. De training is ontwikkeld voor iedereen die nog geen kennis heeft opgedaan met betrekking tot staal, rvs en aluminium of waarvan de basiskennis minimaal is.

Deze basistraining neemt de deelnemer in een paar uur mee in de grondbeginselen van staal, rvs en aluminium. Want wat is staal nu precies en wat moet je weten als je in de metaalsector werkzaam bent?

De Quickstart Training Metaal is in 2022 geïntroduceerd en wordt zowel klassikaal als incompany aangeboden. Dat wil zeggen dat de training bij jou op locatie gegeven kan worden bij aanmelding van minimaal zes nieuwe medewerkers of cursisten. De klassikale bijeenkomsten worden een aantal malen per jaar gepland.

De training wordt gegeven door docenten die beschikken over relevante theoretische kennis en praktijkervaring. Daarbij is het een interactieve training die wordt afgewisseld met theorie en praktijkvoorbeelden en is er ruimte om specifieke situaties en ervaringen te bespreken. Als cursist ontvang je een naslagwerk voorzien van illustraties en informatie. Men sluit de cursus af met een bewijs van deelname. De Quickstart Training Metaal is een goede voorbereiding op de vervolgcursussen: ‘Advanced Training Staal en/of Advanced Training Rvs’. 

Voor 2023 is er de speciale Staalfederatie-prijs, ook voor niet-leden. Deze korting geldt dus ook voor FPT-VIMAG leden. Naast de Quickstart Training, biedt de Staalfederatie ook geavanceerde trainingen aan voor staal, RVS en certificaten. Meld je aan via deze link.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden