7 januari 2019 - 1 min leestijd

RapiD Engineering automatiseert tekenwerk met configurator

Machinebouwer VCU TCD is in samenwerking met twee van zijn engineers een toekomstgericht tekenbureau gestart. Dit bedrijf gaat tekenwerk van machine- en staalbouwers automatiseren om zo veel tijd op de engineering te besparen en de foutmarge flink te reduceren. Het bedrijf is 2 januari 2019 van start gegaan onder de naam RapiD Engineering BV.

Vanwege het groeiend te kort aan engineers, is het voor veel bedrijven onontkoombaar om hun tekenprocessen te automatiseren. Rapid Engineering biedt hierin een ondersteunende rol. Het komt nog te vaak voor dat tekenaars veel dezelfde processen van het tekenwerk opnieuw doorlopen. Deze tijdverspilling neemt RapiD Engineering weg door het ontwikkelen van zogenoemde API’s. Dit doen ze in de vorm van klant specifieke product configuratoren en functies binnen het gebruikte tekenpakket.

Ook voor bedrijven waarvoor een tekenpakket nog een stap te ver is, kan RapiD Engineering veel betekenen.  Voor producten die vaak gemaakt worden, maar toch klant specifiek zijn, kan een configurator gebouwd worden. Zo heeft de machinebouwer binnen een mum van tijd nieuwe correcte tekeningen, zonder hier zelf tijd in te hoeven stoppen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden