2 mei 2017 - 2 min leestijd

Red Dot Award voor de Hoffmann Group

Ook dit jaar is de Hoffmann Group voor één van haar kwaliteitsgereedschappen onderscheiden met de Red Dot Award: de elektronische GARANT momentsleutel met digitale schaalmeetklok overtuigde de jury, die het product in de categorie ‘Gereedschap’, subcategorie ‘Handgereedschap’, bekroonde. Aan de competitie namen kandidaten uit 57 landen met rond 5.200 producten en innovaties deel.

 

De uiterst nauwkeurige elektronische momentsleutel GARANT 65 5550 onderscheidt zich door de in het oog springende design en een overzichtelijk 3,5 inch TFT-kleurendisplay, dat de bereikte waarde zowel op een digitale schaalmeetklok en als getal weergeeft. Hierdoor heeft de gebruiker de actuele stand continu in beeld – en dat niet alleen gedurende het gebruik, maar ook daarna. Want de momentsleutel slaat de piekwaarde keurig op tot aan de volgende reset. Met een akoestisch signaal waarschuwt de momentsleutel bovendien wanneer de maximale aanhaalwaarde wordt overschreden, hetgeen extra veiligheid schept. Het verchroomde stalen lichaam, een ergonomische greep, de vaste omschakelbare ratel met uitwerper en de intuïtieve Aan-Uit-knop ronden het totaalplaatje af.

 

Jury

Bij de beoordeling werd gekeken naar criteria zoals innovatief gehalte, formele kwaliteit, functionaliteit en milieuvriendelijkheid. Uitsluitend producten, die zich door hun uitstekende vormgeving duidelijk onderscheiden, ontvangen van de 41-koppige internationale Red Dot-jury het felbegeerde kwaliteitszegel. De jury van de wedstrijd Red Dot Award: Product Design wordt volgens strikte regels gekozen en bestaat geheel uit onafhankelijke designers, designprofessionals en vakjournalisten. Op deze manier garandeert de Red Dot Award: Product Design een zeer hoge beoordelingsdeskundigheid.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden