27 september 2017 - 2 min leestijd

Renishaw presenteert meet- en scanoplossingen op Metavak 2017

Renishaw presenteert eind oktober op de Metavak 2017 in Gorinchem diverse producten zoals meettasters en software voor bewerkingsmachines. Veelgebruikte Renishaw inspectiemeettasters, systemen voor gereedschapsinstelling en -breukdetectie en scansystemen behoren tot die producten.

Systemen voor gereedschapsinstelling en -breuktdetectie zijn bijvoorbeeld het type OTS (optisch), RTS (radiografisch) en de veel ingezette TS27R (met kabel). Tasters voor contactloos gereedschap instellen en breuk detecteren kan bijvoorbeeld met de Renishaw, type NC4. Zo zijn er ook instelarmen voor gereedschap, bijvoorbeeld de HPMA (automatisch) voor draaibanken en multi-tasking machines. Renishaw levert ook het Sprint contact scansysteem. Een snel scansysteem voor procescontrole op de machine. Het systeem voorziet CNC-bewerkingsmachines van buitengewoon snelle en nauwkeurige scanmogelijkheden. Het neemt over het hele productoppervlak een constante stroom van nauwkeurige 3D-punten op en analyseert deze gegevens real-time via de machinebesturing, wat mogelijkheden biedt voor geautomatiseerde in-proces controles. Om het potentieel van deze superieure technologie en het Sprint systeem maximaal te benutten, heeft Renishaw een aantal toepassingsgerichte versies samengesteld die het gemakkelijk maken om scantechniek in te zetten als nieuwe generatie on-machine meting.

 

Procescontrole

Het Equator meetsysteem wordt ook onder de aandacht gebracht. Het Equator meetsysteem maakt procescontrole mogelijk door herhaalbaar, thermisch ongevoelig, veelzijdig en herprogrammeerbaar meten op de werkvloer. Om productieprocessen te controleren op de werkvloer worden al decennia lang meetinstrumenten gebruikt, zoals schuifmaten, goedkeur/afkeur-kalibers of gatkalibers. De ontwikkelingen in de productietechniek vragen steeds meer om nieuwe methodes van procescontrole. De belangrijkste voordelen van flexibele procescontrole op de werkvloer met de Equator zijn onder andere uitvalvermindering, verbetering van knelpunten en verlaging van de gebruikerskosten.

 

Programmeren

Intuo met de Equator is een goed alternatief voor meerdere handmatige instrumenten zoals analoge en digitale schuifmaten, micrometers en kalibers. In de vele werkplaatsen waar honderden handmatige meetinstrumenten gebruikt worden, kan de hoge snelheid en herhaalbaarheid van de automatische Equator-routines een aanzienlijke kostenbesparing opleveren. Voor de Intuo is weinig training nodig, want intelligente functies helpen mee om in enkele minuten tijd een productmeting in te stellen. Een simpele, voordelige manier om de meetconsistentie te verhogen, producten buiten de tolerantie op te sporen en de uitval te verminderen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden