18 juli 2019 - 2 min leestijd

Rijk en regio investeren in MKB in de maakindustrie van Midden en West Brabant

Met een investering van € 10 miljoen steunt het Rijk de ambitie van Midden- en West-Brabant om het MKB in die regio te versterken. Dat schrijft minister Carola Schouten (minLNV) mede namens minister Kajsa Ollongren (minBZK) in een brief aan de Tweede Kamer.

 

De Regio Deal Midden- en West- Brabant Makes and Moves is een samenwerking tussen ondernemers, onderwijs en overheid en richt zich op het versterken van het MKB in de maakindustrie, in de onderhouds- en de logistieke sector. De arbeidsmarkt krijgt daarbij bijzondere aandacht. Nu er een akkoord is gekomen op de financiering en specifieke invulling van de deal, kan de regio starten met de uitvoering.

 

Duurzame economie

Eind 2018 selecteerde het kabinet het voorstel van de regio Midden en West Brabant uit 88 inzendingen voor een Regio Deal. De Regio Deal Makes and Moves zet zich in om het economische ecosysteem in de regio te versterken tot een duurzame en toekomstbestendige economie met een centrale rol voor het MKB. De provincie ondersteunt de Regio Deal en draagt bij aan een groot aantal projecten.

Verder zet de Deal in op een arbeidsmarkt in Midden- en West- Brabant, waaraan zoveel mogelijk mensen kunnen deelnemen door het opleiden en leven lang ontwikkelen van personeel uit alle lagen van de bevolking. Om dit te bereiken richt de regio fysieke en digitale ontmoetingsplekken in waar bedrijven, kennisinstellingen en studenten samenwerken aan slimme oplossingen voor duurzame logistiek en maakindustrie.

Voor de totstandkoming van deze Regio Deal stelt het Rijk € 10 miljoen beschikbaar. De regionale overheden leggen € 54 miljoen in. Dit wordt verder aangevuld door andere partijen waaronder het bedrijfsleven en onderwijsinstellingen uit de regio tot een bedrag van € 120 miljoen. Daarmee is de begroting voor de deal van een totaal van € 130 miljoen rond. De provincie ondersteunt de deal en levert bijdrage aan de meeste van de 17 projecten.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden