11 december 2019 - 3 min leestijd

RoboJob en Humacs Krabbendam slaan handen ineen

Humacs Krabbendam en Robojob zijn een samenwerking overeengekomen met als doel gezamenlijk een oplossing te bieden voor het automatiseren van bestaande CNC-machines. Van 17 t/m 20 maart zullen beide bedrijven het partnership uitdragen op de TechniShow.

De laatste jaren heeft CNC-automatisering een sterke opmars gekend. Sinds de eerste deelname van RoboJob aan de TechniShow in 2010 is er heel wat veranderd. Niet alleen is het aanbod aanzienlijk vergroot, ook is Nederland uitgegroeid tot de Europese top bij het inzetten van industriële robots op de werkvloer. Toch blijkt dat de meeste robots worden geplaatst aan nieuwe CNC-machines, terwijl er een gigantisch potentieel bestaat aan bestaande machines.

“Het merendeel van de industriële robots wordt inderdaad aan nieuwe CNC-machines geïnstalleerd,” bevestigt Helmut De Roovere, CEO van RoboJob. “Maar in feite heeft het meer zin om bestaande machines te automatiseren. Wanneer je je capaciteit wilt verhogen, hoef je niet noodzakelijk machines bij te kopen.  Probeer eerst eens om meer rendement uit je bestaande machinepark te halen, om die capaciteit ten volle te benutten. Een robot kan daarbij hele mooie resultaten halen, en het kost een aanzienlijk minder dan een nieuwe machine.  Bovendien kan je ze later nog altijd verplaatsen naar een andere machine.”

Dat vinden ook Wim Hudepohl en Han Krabbendam, eigenaren van Humacs Krabbendam. Wim Hudepohl: “Bij Humacs Krabbendam is het onze missie om de machines van onze klanten draaiende te houden. Dat verwezenlijken we door het aanbieden van kwalitatieve machines, het onderhoud van machines en het oplossen van storingen wanneer deze zich voordoen. De laatste jaren krijgen we echter heel wat vragen van onze klanten over het nut van automatisering, het aanbod in de markt en welke machines daar dan het meest geschikt voor zijn.  Maar eigenlijk moet je jezelf de vraag stellen: uit welke machines haal ik te weinig rendement? Of, waar heb ik te weinig capaciteit? Dat zijn de machines die je kunt automatiseren. Ook daar wil Humacs Krabbendam de klant in bijstaan.”

Vanuit die optiek hebben Humacs Krabbendam en RoboJob elkaar gevonden.  Bij RoboJob beschikt de klant over een breed portfolio in CNC-automatisering, en met meer dan 700 installaties heeft het bedrijf ook veel ervaring opgedaan. Bij Humacs Krabbendam zit dan weer heel veel kennis van interfacing en machinebesturingen. Die komt natuurlijk goed van pas wanneer bestaande machines geautomatiseerd moeten worden. 

“Met deze overeenkomst hebben we de eerste stap alvast gezet in een gezamenlijke missie: samen willen we ook de bestaande CNC-machines in de Benelux gaan automatiseren. De komende weken en maanden gaan we dit concreet uitwerken, zodat we op de TechniShow ons partnership kunnen uitdragen,” blikken Hudepohl en De Roovere vooruit. “Daarbij willen we nu al wel benadrukken dat zowel RoboJob als Humacs Krabbendam beiden neutraal zullen blijven werken, zeker wanneer het gaat over de verschillende aanbieders die er bestaan in onze markt.”

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden