3 oktober 2018 - 2 min leestijd

RoboJob lanceert whitepaper over robotisering op de werkvloer

In de zomer van vorig jaar lanceerde RoboJob een whitepaper over Industrie 4.0 in de Maakindustrie. Daarin gaf de Belgische producent van CNC-automatisering haar visie weer over hoe dit abstracte begrip op een pragmatische wijze in de praktijk kan worden omgezet.  Een goed jaar later pakt de Belgische automatiseringsspecialist uit met een nieuwe whitepaper over robotisering op de werkvloer.

“Automatisering maakt al enkele jaren een steile opmars,” vertelt CEO Helmut De Roovere. “Elke machinebouwer, apparatenbouwer en toeleverancier is zich nu wel bewust van de voordelen en de nood aan automatisering.  De vraag is niet langer of men moet automatiseren, maar eerder hoe, wat en op welke manier.”

Sinds een tiental jaar heeft de maakindustrie heel wat veranderingen ondergaan.  In de huidige conjunctuur is de vraag hoog en lopen levertijden op bij heel wat maakbedrijven. Er wordt gezocht naar nieuwe werknemers, maar dat blijkt geen sinecure. Werkgevers zien in dat robotisering de druk op de werkvloer kan verlichten, de levertijden kan verminderen en de winstgevendheid en het rendement van het machinepark kan verhogen. De sleutel tot succes ligt echter op de werkvloer.

“We merken al langer dat onze klanten die hun werknemers mee betrekken in het beslissingsproces rond automatisering ook de hoogste kans op slagen kennen,” weet De Roovere.  “Indien er goed wordt gecommuniceerd over het hoe en waarom van automatisering, wordt de angst en onzekerheid rond robots weggenomen. Wanneer een operator om zijn mening wordt gevraagd, zal hij ook mee achter de beslissing van zijn werkgever staan.”

 

Whitepaper

“In onze nieuwe whitepaper delen we zulke inzichten,” vertelt De Roovere.  “We staan stil bij de impact van robotisering op de werkvloer, van werkgever tot werknemer.  Hiermee willen we onze kennis verder delen met iedereen binnen de maakindustrie, opdat we deze steeds weer nieuw leven kunnen inblazen en ook weer aantrekkelijk kunnen maken voor onze jonge werkkrachten,” besluit De Roovere.

De nieuwe whitepaper, getiteld ‘Robotisering op de werkvloer’ kan gratis worden gedownload op de website van RoboJob.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden