1 september 2020 - 3 min leestijd

Robojob, Okuma en Sandvik houden eerste automation team day

Nu er dit jaar geen beurzen meer op het programma staan bij RoboJob, reikt de Belgische marktleider in CNC-Automatisering de hand naar haar internationale partners. Zo organiseert het op 8 oktober de eerste ‘Automation Team Day’, samen met Okuma Europe GmbH. Het evenement gaat door in de showroom van RoboJob GmbH in Lehrensteinsfeld.

 

In normale tijden zou men bij RoboJob midden in de voorbereiding zitten voor de AMB Messe in Stuttgart. Ook TechniShow en Metavak – beiden in Nederland – stonden normaal op de beursplanning dit najaar. “AMB en TechniShow werden echter geannuleerd, en we hebben er zelf voor gekozen om dit jaar ook niet aan andere beurzen deel te nemen,” vertelt ‘Geschäftsführer’ van RoboJob GmbH Jelle De Roovere. “We moeten onze klanten echter wel alternatieven kunnen aanbieden, en dat doen we ook.”

 

Workshops

“De komende 4 maanden organiseren we maandelijks minstens 2 workshops rond CNC-automatisering, waarbij we het aantal deelnemers beperkt houden. Daarnaast kunnen onze verkopers nog steeds individuele afspraken inplannen, bij onze klant of in één van onze showrooms. En natuurlijk is er altijd de mogelijkheid om ook virtuele afspraken in te plannen. Ook daarvoor beschikken we over de nodige tools. Maar we gaan verder dan dat,” licht De Roovere toe. “We hebben nu een nieuw concept uitgewerkt dat ‘Automation Team Day’ gedoopt werd: samen met Okuma Europe GmbH en Sandvik nodigen we onze klanten uit in onze showroom in Lehrensteinsfeld, vlak bij Heilbronn. Ook hier houden we het aantal deelnemers bewust beperkt, en nemen we alle voorzorgsmaatregelen om het veilig én aangenaam te houden.”

 

Overleven

Tijdens de Automation Team Day, die op donderdag 8 oktober doorgaat, stelt RoboJob haar gloednieuwe showroom in Lehrensteinsfeld open. Daar werden 2 Okuma-machines opgesteld, telkens voorzien met een automatisering van RoboJob: een Okuma MULTUS B400II-serie werd voorzien van een RoboJob Pallet-Load System en een Okuma LB3000 EXII-serie met een RoboJob Turn-Assist 270i. Beide machines worden gedemonstreerd onder spaan, waarbij de RoboJob-systemen zorgen voor de automatische belading en ontlading van de werkstukken. Daarnaast zijn er ook demonstraties van de RoboJob Mill-Assist Essential en de RoboJob Tower Advanced.

“Tijdens de Automation Team Day willen we onze klanten tonen hoe automatisering in deze tijden een cruciaal middel wordt om te overleven in de maakindustrie. De afgelopen maanden heb ik zoveel klanten gehoord die me vertelden dat ze er dankzij onze robots in geslaagd zijn om toch te blijven produceren. Maar er zijn er nog zoveel die de stap naar automatisering nog niet gezet hebben. Het is nu of nooit,” aldus De Roovere. “En dat willen we onze klanten tonen op 8 oktober. De plaatsen zijn echter beperkt, dus snel zijn is de boodschap!” Meer informatie vindt u op www.robojob.eu.

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden