1 november 2019 - 2 min leestijd

RoboJob stelt Tower Advanced op tijdens open huis Mazak

Tijdens het open huis van Mazak in Leuven presenteert RoboJob van 26 tot en met 28 november de nieuwe Tower Advanced. Deze automatiseringsoplossing wordt opgesteld aan een Mazak Integrex j-200.

Met haar negende opeenvolgende deelname aan het open huis van Yamazaki Mazak mag RoboJob zichzelf ondertussen een vaste waarde noemen onder de vele exposanten. Dit jaar trekt RoboJob met de nieuwe Tower Advanced naar Leuven. Met de Tower Advanced kunnen niet enkel werkstukken beladen worden, maar ook pallets en opspanmiddelen. Zo wordt in Haasrode gebruik gemaakt van een opspansysteem van Hainbuch, waarbij de robot niet enkel de werkstukken belaadt en ontlaadt, maar ook de klemmen van het Hainbuch-systeem. Om dat mogelijk te maken, worden ook de grijpers van de robot automatisch uitgewisseld. De Tower Advanced is dan ook uitermate geschikt voor de automatisering van de ‘high mix, low volume’ productie in de verspaning.

Recent heeft Mazak vier Towers aangeschaft: “Deze hebben we geïnstalleerd in de productie-site van Yamazaki Mazak in Worcester,” vertelt CEO Helmut De Roovere. “Daar worden ze ingezet in de eigen productie van Mazak, en in beide gevallen gaat het om een dubbele opstelling met twee Towers voor één machine.  In één Tower worden alle ruwe stukken ondergebracht, en de afgewerkte onderdelen worden in de tweede Tower geplaatst. De operator kan bovendien de Tower beladen en ontladen zonder dat het werk van de robot daarbij onderbroken wordt. Er wordt dus volop ingezet op de autonomie van de machine.”

Het toont aan dat de samenwerking tussen Mazak en RoboJob niet enkel naar buiten toe vlot verloopt, maar dat Mazak ook het volste vertrouwen heeft om de producten van RoboJob zelf in te zetten in de eigen productie.

Meer informatie over het open huis van Mazak leest u op de website.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden