2 mei 2017 - 2 min leestijd

RoboJob tevreden over deelname MTMS

Tijdens de MTMS pakte RoboJob uit met haar Turn-Assist 250 en met de Mill-Assist Essential: twee producten die ondertussen zijn uitgegroeid tot belangrijke oplossingen voor CNC-automatisering.

Naast de beursstand nam Mede-oprichter en zaakvoerder Helmut De Roovere nam ook deel aan ‘The Big Machineering Debate’.  Hij werd daarbij geflankeerd door zes vooraanstaande bedrijfsleiders die allen actief zijn in de machinebouw: behalve De Roovere namen ook Kurt Hensen (Averna), Joris Ceyssens (IMA), Luc Clabout (Actemium), Gert Vanvuchelen (IPTE) en Jan De Bussere (Manufacturing ASML) deel aan het debat, waarbij er werd ingezoomd op de uitdagingen waar machinebouwers vandaag mee geconfronteerd worden: Industrie 4.0, Big Data, IoT, maar ook de moeilijke zoektocht naar nieuw talent. 

 

Focus op kansen

De Roovere legde vooral de focus op kansen in de machinebouw: door de man aan de CNC-machine nauwer te laten samenwerken in de ontwerpfase van nieuwe producten kunnen er proces- en productverbeteringen tot stand komen. Ook de winstgevendheid van alle betrokken producenten en klanten kan daarmee verbeteren. Inzake Industrie 4.0 ziet De Roovere kansen. “Door in te zetten op CNC-automatisering wordt de druk op de werkvloer verminderd en toch verhoogt de flexibiliteit en winstgevendheid van onze klant. Twee belangrijke doelstellingen om competitief te blijven in een moderne Supply Chain”, aldus De Roovere.

Het hoogtepunt van RoboJob dit jaar wordt de EMO in Hannover. Daar belooft RoboJob stevig uit te pakken met verschillende innovaties.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden