18 oktober 2021 - 2 min leestijd

Robojob verkoopt vijftigste tower

Robojob heeft de vijftigste tower verkocht. Daarmee lijkt 2021 een recordjaar voor de Belgische automatiseerder. Sinds Corona is de vraag naar robots en automatisering flink toegenomen, weet CEO Helmut De Roovere. 

Opvallend is hoe fel de Tower van RoboJob in trek is. Al sinds de zomer van 2020 heeft men bij RoboJob uit Heist-op-den-Berg een flinke toename kunnen vaststellen van het aantal aanvragen uit binnen- en buitenland. Dat zal zich dit jaar ook vertalen in recordcijfers in de verkoop. Bedrijven zetten volop in op een autonome productie.

Bij RoboJob bouwt men al 15 jaar lang aan gebruiksvriendelijke robotsystemen die worden ingezet om CNC-gestuurde draai- en freesmachines automatisch te beladen en ontladen. Het bedrijf ontstond uit noodzaak, want het beroep van CNC-operator of machineprogrammeur is al jaren een knelpuntberoep, zowel in België als ver daarbuiten. Waar de eerste RoboJob-systemen enkel konden worden ingezet om de CNC-machines te voorzien van de nodige ruwe materialen – meestal aluminium en andere metalen – maakt RoboJob met de Tower heel wat meer mogelijk.

“De Tower is onze meest geavanceerde automatisering van RoboJob,” vertelt CEO Helmut De Roovere. “We installeren een toren bij onze klant die kan worden voorzien van ruwe materialen, maar ook van pallets en opspanmiddelen. Een robot belaadt en ontlaadt deze dan in één of meerdere CNC-machines, waardoor er 72 uur autonoom geproduceerd kan worden.” Met de Tower kunnen op die manier zowel enkelstuks als seriewerk autonoom geproduceerd worden. Zo is de Tower een ideaal automatiseringsconcept is voor bedrijven die erg uiteenlopende onderdelen moeten draaien of frezen, in zowel kleine als hoge aantallen.

Dat bedrijven hier wel oren naar hebben, blijkt uit de verkoopcijfers. “Ondertussen hebben we al meer dan 50 Towers verkocht. Een half jaar geleden waren dat er nog 30, dus je kunt wel stellen dat we dit jaar in een stroomversnelling zijn gekomen met onze Tower.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden