15 januari 2018 - 2 min leestijd

RoboJob wint Fanuc Application Award

RoboJob heeft de Application Award van Fanuc binnengehaald. Deze Award ontving RoboJob dankzij de ontwikkeling van laagdrempelige standaardoplossingen voor de automatisering van CNC-machines.

Eind 2017 organiseerde Fanuc – wereldwijd marktleider in robotica – voor de tweede keer haar Award Ceremony in Japan. Fanuc reikt de Awards elke twee jaar uit, gelijktijdig met de wereldbeurs iREX, de International Robot Exhibition die ook in Japan plaatsvindt. Met deze Awards wil Fanuc vooruitstrevende bedrijven in de kijker zetten, die op wereldvlak uitzonderlijke volumes hebben afgenomen bij Fanuc, en daarbij ook uitblinken in innovatie. Dit jaar mocht het Belgische RoboJob met de hoofdprijs gaan lopen. “Dit is een enorme erkenning voor het harde werk wat ons team de afgelopen jaren verzet heeft,” vertelt CEO Helmut De Roovere. “We zetten als fabrikant van automatiseringsoplossingen voor CNC-machines volop in op innovatie en productontwikkeling. Onze collega’s in het R&D team nemen hierin het voortouw, en deze Award is dan ook volledig hun verdienste.”

 

Erkenning

RoboJob mocht vorig jaar haar tienjarig bestaan vieren, en mag terugblikken op een mooi groeitraject. Het bedrijf telt ondertussen 35 werknemers en bijna 500 installaties in binnen- en buitenland. “Het doet enorm veel deugd om hiervoor erkenning te krijgen van een wereldspeler als Fanuc, dat duizenden klanten telt wereldwijd. RoboJob kon vorig jaar ook al de derde plaats in de wacht slepen bij de Trends Gazellen in de provincie Antwerpen, en ook dit jaar is het weer voor de Trends Gazellen genomineerd. Bovendien staat RoboJob over enkele weken opnieuw op het podium tijdens de Nacht van de KMO, waarbij het genomineerd werd als ‘Meest belovend exporterend bedrijf van het jaar 2017’. De vele nominaties en Awards tonen dat we als Belgisch bedrijf heel wat troeven in handen hebben om ons ook op internationaal vlak te tonen,” vindt De Roovere, “en dat er zich heel wat talent bevindt op de Belgische arbeidsmarkt. Ik kan dan ook alleen maar hopen dat jonge talenten hun weg vinden naar Heist-op-den-Berg, gezien we continu op zoek blijven naar gemotiveerde, technische collega’s”.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden