2 mei 2017 - 2 min leestijd

Rollon neemt Italiaanse producent van lineaire techniek TMT over

Rollon, de leverancier van lineaire techniek uit het Italiaanse Vimercate, neemt TMT over. Dit bedrijf produceert lineaire systemen en rails en was voorheen eigendom van de Mondial S.p.A. TMT heeft zijn hoofdkantoor in Milaan en productiefaciliteiten in Castel San Giovanni. Met de overname zet Rollon zijn groeistrategie door en verstevigt het bedrijf zijn leidende positie in lineaire geleidingen, telescopische geleiders en lineaire assen, die worden toegepast in de machinebouw, transport en medische technologie.

 

Met de overname van TMT breidt Rollon zijn aanbod van lineaire oplossingen verder uit. De bestaande producten, die elkaar reeds aanvullen, worden nu ook uitgebreid met de beste productfamilies van TMT, waaronder de productfamilie Speedy Rail. Dit assortiment van rails op basis van een aluminiumlegering onderscheidt zich door een hoge slijtvastheid in moeilijke operationele omgevingen. Door de overname versterkt Rollon zijn positie bij toepassingen voor industriële machines en bij toepassingsgebieden als automotive, keramiek, glas, metaalverwerking en verpakking.

 

Netwerk

Voor Rollon is de overname van TMT de volgende stap in een nationale en internationale expansiestrategie, waarbij vorig jaar ook het Tecno Center in Turijn en het Duitse Hegra werden overgenomen. Op het hoofdkantoor in Italië wordt voor het jaar 2016 een omzet van 82 miljoen euro verwacht, een stijging van meer dan 10% ten opzichte van het voorgaande jaar. Ook is de internationale zichtbaarheid sterk toegenomen; er zijn onlangs vestigingen geopend in Tokyo, Shanghai en Bangalore, India, die nu onderdeel worden van het netwerk met vestigingen in Frankrijk, Duitsland en de Verenigde Staten. Kantoren bestaan reeds in Rusland, Brazilië en het Verenigd Koninkrijk. De Rollon Groep telt wereldwijd momenteel ongeveer 450 mensen, van wie er meer dan 300 werken op de productielocatie in het Italiaanse Vimercate.

 

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden