7 september 2017 - 3 min leestijd

SafanDarley geeft kijkje in de kantperstoekomst tijdens E-volutiedagen

Op 11 en 12 oktober 2017 organiseert SafanDarley weer de E-volutiedagen in Lochem en geeft de bezoeker een exclusieve kijk in de toekomst. Dit jaar laten we in de showroom ons brede aanbod kantpersen zien: zowel handmatig, semi-automatisch als volledig automatisch.

Na de succesvolle introductie van de SafanDarley E-Brake Ultra range presenteert SafanDarley tijdens de E-volutiedagen de nieuwe generatie E-Brake kantpersen, genaamd Econic. Deze vierde nieuwe generatie E-Brake is de opvolger van de huidige E-Brake serie tot 100T. De E-Brake Econic is leverbaar van 35T tot 100T met een werklengte van 1.250 tot 3.100 mm. De E-Brake Econic is voorzien van een nieuw design en is standaard uitgerust met EC20 besturing. De nieuwe besturingsconsole beschikt over een enkel beeldscherm met een dubbele functionaliteit. Daarnaast is de machine natuurlijk uit te breiden met tal van opties, waaronder E-Bend S plaatdikte meting en diverse buighulpen. Optioneel is het CNC gestuurde achteraanslag systeem uit te breiden tot vijf assen.

 

AutoPOL GT offline programmering

Sinds de AutoPOL buigsimulatiesoftware begin van deze eeuw werd uitgebracht, is het een voorloper geweest op het gebied van offline programmering van kantpersen. De nieuwe generatie, die luistert naar de naam AutoPOL GT, is recent uitgebracht.

De software is ontwikkelt voor efficiënt gebruik met behulp van moderne touchscreenapparatuur, waardoor AutoPOL ook op de tablet eenvoudig te programmeren is. Dit maakt de buigsimulatiesoftware mede geschikt voor de nieuwste SafanDarley EC40 Smart besturing. De verbeteringen zijn niet alleen aangebracht aan de gebruikersinterface, maar ook op het gebied van de technische functionaliteiten.

 

E-Brake Mini Cell

Speciaal voor de automatische productie van kleine complexe producten heeft SafanDarley een E-Brake Mini Cell ontwikkeld, een E-Brake 35T uitgerust met het nieuwste type Fanuc robot. De machine kenmerkt zich als een flexibele buigcel met een compacte bouw, waardoor er maar een beperkt vloeroppervlak nodig is. Deze E-Brake Mini Cell wordt tijdens de E-volutiedagen getoond met een automatische gereedschapwisselaar. Deze maakt het mogelijk om snel te switchen tussen verschillende producten. Programma’s voor de E-Brake Mini Cell kunnen off-line gemaakt worden met Robobend off-line simulatie software. Hiermee worden vooraf alle bewegingen nauwkeurig gesimuleerd en geprogrammeerd. De E-Brake Mini Cell is naar klantwens te configureren.

 

Uitgebreide demonstraties

Tijdens de E-volutiedagen wordt het brede aanbod kantpersen getoond. Naast de speciale highlights als de nieuwe generatie E-Brake kantpersen en E-Brake Mini Cell, tonen we ook de nieuwste machines, E-Brake Ultra, E-Brake iTC met intelligent gereedschapwisselsysteem en de H-Brake Hybrid welke in 2016 zijn geïntroduceerd. Tevens presenteert SafanDarley op de E-volutiedagen 2017 machines uit de standaard range, zoals de E-Brake 40T Ergonomic, E-Brake 35T met vergrote Q maat, de E-Brake 300T, de M-Shear en de H-Brake 400T. Er worden diverse workshops en demonstraties gegeven. Ook is er de mogelijkheid om te netwerken.

Aanmelden kan op de website van SafanDarley

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden