13 oktober 2017 - 2 min leestijd

SafanDarley ontwikkelt automatiseringscel met kantbank

Tijdens het open huis van SafanDarley in Lochem, presenteerde de machinebouwer twee primeurs. Ten eerste de E-Brake Mini Cell automatiseringsoplossing. Deze automatiseringscel is ontwikkeld voor de productie van kleine complexe producten. Ten tweede toonde SafanDarley een nieuw instapmodel in de E-Brake serie; de Econic.

Speciaal voor de automatische productie van kleine complexe producten heeft SafanDarley een E-Brake Mini Cell ontwikkeld, een E-Brake 35T kantbank uitgerust met een Fanuc robot. De machine kenmerkt zich als een flexibele buigcel met een compacte bouw, waardoor er maar een beperkt vloeroppervlak nodig is. Al eerder presenteerde SafanDarley een automatiseringsoplossingen in de E-Brake serie. Het betreft de E-Brake iTC met een automatische gereedschapwisselaar in de achterzijde van de machine. De nieuwe Mini Cell kan ook automatisch gereedschappen wisselen maar kan in tegenstelling tot de iTC tevens werkstukken oppakken, ondersteunen bij het buigproces en de gebogen werkstukken sorteren.

 

Instapmodel

De E-Brake Iconic is het nieuwe instapmodel kantbank van SafanDarley. De Econic is leverbaar van 35T tot 100T met een werklengte van 1.250 mm tot 3.100 mm. De machine is voorzien van een nieuw design en is standaard uitgerust met EC20 besturing. Deze besturingsconsole bestaat uit een enkel beeldscherm die verticaal is geplaatst, zodat een dubbele functionaliteit mogelijk is. Zo kan op de ene helft van het scherm permanente informatie getoond worden en op de andere helft wisselende informatie. Dit maakt een papierloze productie mogelijk.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden