4 februari 2020 - 3 min leestijd

SafanDarley presenteert compleet programma kantbanken op TechniShow

SafanDarley presenteert tijdens Technishow 2020 de nieuwste innovaties op het gebied van plaatbewerking, waaronder een compleet programma van elektrische, hybride en hydraulische kantbanken. Al deze oplossingen dragen bij aan een duurzame en efficiënte productie.

In 2020 is het alweer 25 jaar geleden dat SafanDarley de eerste elektrische kantbank op de markt heeft gebracht. Een duurzame ontwikkeling die in de huidige samenleving van groter belang is dan ooit tevoren. Een belangrijke mijlpaal die het bedrijf als uitvinder van de E-Brake niet zomaar voorbij laten gaan.

 

E-Brake 35T-1250 25 year Edition

Speciaal voor het jubileum jaar presenteert SafanDarley tijdens de Technishow de E-Brake 25 jaar editie, een E-Brake 35T-1250 Premium ergo kantbank. Deze speciale editie is uitgevoerd met een aantal mooie opties, tegen een scherpe prijs en met een korte levertijd. De 25 jaar editie wordt geleverd met EC20 besturing en is uitgerust met een ergonomisch pakket. Tevens is de machine voorzien van Z-assen en een hydraulische bovenklemming. Met deze machine wordt het nog aantrekkelijker om duurzaam te produceren.

 

E-Brake Mini Cell 

Voor de automatische productie van kleine complexe producten heeft SafanDarley de compacte E-Brake Mini Cell ontwikkeld. De E-Brake Mini Cell bestaat uit een E-Brake 35T met een werklengte van 1.250 mm en wordt tijdens de beurs getoond met de optionele automatische gereedschapswisselfunctie. Hierdoor is het mogelijk om snel te switchen tussen verschillende producten.

Programma’s voor de E-Brake Mini Cell kunnen offline gemaakt worden met Robobend offline simulatie software. Hiermee worden vooraf alle bewegingen nauwkeurig gesimuleerd en geprogrammeerd.

 

E-Brake Ultra serie met I-Mate

Tijdens de Technishow toont SafanDarley de high-end E-Brake 130T Ultra serie. De E-Brake Ultra is standaard voorzien van een CNC bombeersysteem en beschikt over een dubbel beeldscherm waarmee een papierloze werkomgeving kan worden gecreëerd. De E-Brake Ultra kan optioneel worden uitgerust met een 3D-achteraanslag en het gepatenteerde E-Bend L Blue hoekmeetsysteem. De E-Brake 130T Ultra op de beurs is tevens voorzien van de nieuwste intelligente buighulp, genaamd I-Mate. De I-Mate is de ideale CNC-gestuurde buighulp voor de combinatie met opties als E-bend L Hoekmeetsysteem en platdrukcombinaties.

 

H-Brake Hybrid+ 230T Ultra

Ook laat SafanDarley een nieuw model Hybride kantpers zien, de H-Brake Hybrid+ 230T Ultra. De Hybrid+ serie is de uitbreiding van de bestaande Hybrid reeks en heeft het voordeel van hogere tonnages, maar biedt nog meer voordelen. De kern is een geavanceerde dubbele hybride aandrijving met hoge retoursnelheden, hoge productiviteit en een laag energieverbruik. Hiermee worden kosten verlaagt en wordt de CO2-uitstoot verminderd. Deze machine is een voorbeeld van duurzaam produceren in de Smart Industrie.

 

Autopol offline software 

Naast de machines, demonstreert SafanDarley ook de AutoPOL offline buigsimulatiesoftware, een modern 3D-systeem om kantbanken offline te programmeren en om 3D CAD-bestanden te ontvouwen. De optionele Batch & Remote-functionaliteit maakt automatische bewerking van meerdere onderdelen mogelijk. Het verlaagt de programmeerkosten aanzienlijk en rapporteert het resultaat voor elke stap in het proces.

Alle machines op de stand zijn gekoppeld aan een werkstation. Het complete proces vanaf offline programmeren, programma’s naar de machine sturen en relevante informatie over de productiviteit van de machine uitlezen wordt op een dashboard in een eenvoudige routing weergeven.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden