20 september 2018 - 3 min leestijd

SafanDarley presenteert toekomst van plaatbewerking op EuroBlech

SafanDarley presenteert op de EuroBlech 2018 de nieuwste innovaties op het gebied van plaatbewerking, waaronder een compleet programma met geautomatiseerde oplossingen. Op de stand zijn de kantpersen verbonden met een werkstation. Op een dashboard is in één overzicht relevante informatie voorhanden. Tevens staat de kantbank van de toekomst op de EuroBlech en worden de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van programmeersoftware getoond.

Als eerste primeur laat SafanDarley de vernieuwde R-Brake 130T zien. Bij de R-Brake zijn de kantbank en de robot in één systeem geïntegreerd. Eén van de voordelen van de vernieuwde R-Brake is een compleet automatische gereedschap en gripperwissel gekoppeld aan de machine, die samen met het product volledig offline geprogrammeerd kan worden middels SafanDarley RoboBend offline simulatie software.

De tweede oplossing op het gebied van automatisering is de E-Brake 35T Mini Cell. De machine kenmerkt zich door zijn compactheid en is ideaal voor het buigen van kleiner plaatwerk. Met de optionele automatische gereedschap en gripperwissel functie is het mogelijk om snel te switchen tussen verschillende producten.

Naast de twee volledig geautomatiseerde oplossingen, biedt SafanDarley ook een semi-automatische E-Brake, de E-Brake iTC. Deze E-Brake is voorzien van een automatische gereedschapwisselaar en biedt een flexibele oplossing voor het produceren van kleine series. De gereedschapwisselaar is ingebouwd binnen het bestaande machine frame waardoor deze machine niet meer ruimte vraagt dan de standaard E-Brake.

 

H-Brake Hybrid 110T Premium

Tijdens de EuroBlech laat SafanDarley een nieuw model Hybride kantpers zien. Deze hybride machine is ontwikkeld om hogere tonnages te kunnen realiseren op een kleine werklengte. De machine is voorzien van een O-frame waardoor een stabiele constructie met minimale doorbuiging is gewaarborgd. Deze compacte en snelle machine is geschikt voor het zetten van kleine complexe dikkere plaatdelen.

 

Introductie nieuwe generatie E-Brake 

Een andere noviteit is de kantbank van de toekomst. SafanDarley toont een concept van de nieuwe generatie E-Brake met een vernieuwde aandrijving. De bekende servo-elektronische aandrijving op basis van het eigen ontwikkelde dual drive katrolprincipe is verder doorontwikkeld wat heeft geleid tot een geheel nieuw machine concept. De nieuwe generatie E-Brake is uitgevoerd met C-frame terwijl de achteraanslag over de gehele werklengte te gebruiken is. Tevens heeft de machine een geheel vlakke voorzijde, wat zorgt voor een optimale buigvrijheid.

 

Vernieuwde productlijnen

Het brede programma kantpersen van SafanDarley is ondergebracht in twee productlijnen. Het vernieuwde programma bestaat uit de basislijn Premium en de high-end productlijn Ultra. De machines in de Premium lijn kenmerken zich als een basis versie met een scherpe prijsstelling. De Premium uitvoeringen zijn uitgerust met alle benodigde toebehoren van een moderne kantbank.

Aan de machines in de ‘high-end’ Ultra lijn zijn in de standaard uitvoering extra functionaliteiten toegevoegd ten opzichte van de Premium lijn. De Ultra lijn machines zijn o.a. standaard uitgerust met een CNC-gestuurde bomberingstafel waardoor verschillende belasting situaties automatisch worden gecompenseerd. Tevens is het mogelijk om machines in de Ultra lijn uit te voeren met een 3D-achteraanslag. Hiermee is het mogelijk om voor de meest complexe buigproducten een juiste aanslagpositie te realiseren. Voor nog meer nauwkeurigheid is de Ultra lijn uit te breiden met het E-Bend L Blue hoekmeetsysteem. Bovenstaande productlijnen en de bijbehorende opties bieden een oplossing om zo efficiënt mogelijk te werken tegen zo laag mogelijke kosten.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden