12 februari 2018 - 3 min leestijd

SafanDarley toont diverse innovaties op TechniShow

SafanDarley presenteert op de TechniShow diverse productinnovatie, waaronder de E-Brake Mini Cel, E-Brake Econic, Hybrid 110T-1600 en Industrie 4.0 oplossingen.

Speciaal voor de automatische productie van kleine complexe producten heeft SafanDarley de E-Brake Mini Cell ontwikkeld. De E-Brake Mini Cell bestaat uiteen E-Brake 35T met een werklengte van 1250mm, het nieuwste type Fanuc robot met een handlingsgewicht van 20 kg en een aanvoerstation voor vier productstapels en een aflegstation en een afvoergoot. De machine kenmerkt zich door zijn compactheid. De E-Brake Mini Cell zal op de Technishow worden getoond met de optionele automatische gereedschapwissel functie. Hierdoor is het mogelijk om snel te switchen tussen verschillende producten. Programma’s voor de E-Brake Mini Cell kunnen offline gemaakt worden met Robobend off-line simulatie software. Hiermee worden vooraf alle bewegingen nauwkeurig gesimuleerd en geprogrammeerd.

 

E-Brake Econic

De eind2017 geïntroduceerde E-Brake Econic staat nu voor het eerst op een grote show. Deze (inmiddels al weer vierde) generatie E-Brake is de opvolger van de huidige E-Brake serie tot 100T. De E-Brake Econic is leverbaar van 35T tot 100T met een werklengte van 1.250 tot 3.100 mm. De E-Brake Econic is uitgerust met EC10 besturing. De nieuwe besturingsconsole beschikt over een enkel beeldscherm met een splitscreen. Hierdoor is het mogelijk om twee applicaties te draaien op één scherm. Zo kan een papierloze werkomgeving worden gecreëerd. Tevens is het mogelijk om de machine uit te breiden met een aantal opties, waaronder E-Bend S plaatdikte meting en diverse buighulpen. Optioneel is het CNC-gestuurde achteraanslagsysteem uit te breiden tot vijf assen.

 

Introductie Hybrid 110T-1600

Tijdens de TechniShow introduceert SafanDarley een nieuw model Hybride kantpers. Deze unieke hybride machine is ontwikkeld om hogere tonnages te kunnen realiseren op een kleine werklengte. Deze nieuwe Hybrid heeft 110T perskracht op 1.600 mm werklengte. De machine is voorzien van een O-frame waardoor een stabiele constructie met minimale doorbuiging is gewaarborgd. Deze compacte en snelle machine is geschikt voor het zetten van kleine complexe dikkere plaatdelen. In vergelijking met de traditionele beschikbare hydraulische kantpersen geeft dit een behoorlijke toename van de perscapaciteit per beschikbare buiglengte, ideaal voor bedrijven met beperkte ruimte. Daarnaast hoeven kleinere dikkere plaatdelen niet meer op, in verhouding te lange kantpersen geproduceerd te worden. Dit draagt bij aan de efficiency en inzetbaarheid van het machinepark. De nieuwe Hybrid kantpers is ook in een Ergonomic versie leverbaar.

 

Demonstraties

Naast de genoemde innovaties laat SafanDarley op de TechniShow ook machines uit het standaard leveringsprogramma zien, zoals de E-Brake Ultra 50T2050 met EC40 Smart besturing, de H-Brake Hybrid 110T3100 met het E-Bend L Blue hoekmeetsysteem en de M-Shear 310-6 met return to sender functie. Tevens worden er AutoPOL demonstraties gegeven. De software is ontwikkelt voor efficiënt gebruik met behulp van moderne touchscreen apparatuur, waardoor AutoPOL ook op de tablet eenvoudig te programmeren is. Dit maakt de buigsimulatiesoftware mede geschikt voor de nieuwste SafanDarley EC40 Smart besturing.

 

Industrie 4.0

Voor het eerst laat SafanDarley op de stand een industrie 4.0 toepassing zien. Alle kantpersen op de stand zijn gekoppeld aan een werkstation waar een veelheid aan informatie realtime op een dashboard te zien is. Doormiddel van deze informatie wordt het mogelijk om nog efficiënter met de machines te werken en biedt ook mogelijkheden voor externe partijen(bijv. MES-of ERP-systemen)om koppelingen met hun systeem te ontwikkelen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden