4 juni 2020 - 2 min leestijd

Samenwerking Leering Hengelo en AMT

Leering Hengelo en AMT (Additive Manufacturing Technologies Ltd.) zijn een samenwerking aangegaan gericht op de verkoop en verdere doorontwikkeling van 3D print nabewerkingstechnologie. AMT is leider op het gebied van innovatieve oplossingen voor het geautomatiseerd nabewerken van 3D geprinte producten.

 

Onderdeel van de samenwerking is dat AMT wereldwijd de volledig geautomatiseerde Normfinish de-powdering machines van Leering Hengelo zal verkopen. Deze straalinstallaties vormen een essentiële proces-stap om gezamenlijk met de AMT machines tot ongekende oppervlakte prestaties te komen voor 3D geprinte producten. Leering Hengelo zal AMT in de Benelux vertegenwoordigen en verantwoordelijk zijn voor de verkoop van de AMT PostPro3D machines.

 

Ontbrekende schakel

De PostPro3D machines van AMT maken gebruik van een gepatenteerde technologie waarmee de oppervlakte van 3D geprinte producten, op basis van thermoplastische polymeren, geautomatiseerd kan worden verdicht en gladder gemaakt. De oppervlakte kwaliteit die hiermee kan worden bereikt, is te vergelijken met die van moderne spuitgiet-technieken.

Deze innovatieve technologie zorgt voor een aanzienlijke reductie van zowel de productietijd als – kosten van 3D geprinte delen. Dit is belangrijk, omdat tot 60% van de productiekosten van 3D geprinte producten wordt veroorzaakt in het post-processing traject. Daarnaast is het de ‘ontbrekende schakel’ om tot een volautomatisch proces te komen.

Het realiseren van de gewenste oppervlakte kwaliteit van 3D geprinte producten kan hierdoor kosten-efficiënt en met een concurrerende snelheid voor hoge productie volumes worden aangeboden.

Joseph Crabtree, CEO van AMT: “De belangrijkste missie van AMT is om volledig geautomatiseerde, veilige én duurzame post-processing oplossingen te ontwikkelen om grootschalige industriële productie van 3D geprinte producten mogelijk te maken, hetgeen is gelukt met het succesvol op de markt brengen van het PostPro3D® systeem”.

André Gaalman, DGA Leering Hengelo: “Leering Hengelo is expert in oppervlakte bewerking, met 80 jaar ervaring in machine engineering en productie ten behoeve van de oppervlaktebehandeling. Wij exporteren onze machines, onder het merk Normfinish®, wereldwijd. Deze samenwerking met AMT zorgt voor versterking van onze beider posities in Additive Manufacturing en biedt onze gezamenlijke klanten wereldwijd de beste oplossing voor hun behoeften op het gebied van post-processing.”

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden