29 maart 2019 - 2 min leestijd

Sandvik Coromant MachiningInsights visualiseert werkplaats-efficiëntie

Met behulp van digitale oplossingen voor het bewaken van apparatuurgebruik, worden werkplaatsen veel efficiënter en winstgevender dan anders mogelijk zou zijn, en daarom heeft Sandvik Coromant de CoroPlus MachiningInsights geïntroduceerd. De oplossing, die meer is dan een bewakingssysteem, verzamelt data, vraagt aandacht voor bepaalde zaken en biedt de inzichten die nodig zijn om actie te ondernemen.

Sandvik Coromant streeft ernaar te identificeren waar verbeteringen gemaakt kunnen worden.  De CoroPlus MachiningInsights digitale oplossing werd ontwikkeld met als achtergrond dat een machine die stil staat geen geld verdient. Voor vele fabrikanten en workshops kan het weten wanneer een machine is gestopt – en het identificeren van de onderliggende reden voor de stop – een hele uitdaging zijn en digitale oplossingen creëren nieuwe mogelijkheden om dit probleem te verhelpen. Het vervangen van de traditionele manier van handmatig volgen, handmatig data verzamelen en handmatige tijdsstudies, door het direct verzamelen van data van een ‘connected’ bewerkingsmachine alsmede van de operators, maakt het mogelijk de machine- en zelfs de gereedschapsbezettingsgraad te visualiseren en verbeteringen binnen de fabriek te realiseren.

Fabrikanten zijn in staat om aanzienlijke efficiëntie-winsten te behalen dankzij deze digitale oplossing door de mogelijkheid om het gebruik van apparatuur te analyseren en te handelen om de productieprocessen te optimaliseren. De analyse zelf wordt gefaciliteerd door digitale connectiviteit en door het toevoegen van de operator-input in het systeem, heeft Sandvik Coromant gewaarborgd dat er ook mogelijkheden zijn voor meer samenwerking en grotere efficiëntie door het combineren van de data van de operator met die van de machine.

Transparantie wordt gewaarborgd door de visualisatie die online wordt uitgevoerd en daarom toegankelijk is via een webbrowser. Dit betekent dat er geen noodzaak is voor een gecompliceerd IT project om aan de slag te gaan en er is een snelle en eenvoudige methode voor het opnemen van digitale productie-intelligentie in een productielocatie om verbeteringen te stimuleren.

 

Sandvik Coromant introduceert de CoroPlus MachiningInsights digitale oplossing voor de visualisatie van de werkplaats-efficiëntie, te beginnen in Nederland in de loop van Q2 2019.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden