22 november 2019 - 2 min leestijd

Sandvik en Renishaw kwalificeren samen nieuwe materialen voor AM

Renishaw werkt samen met Sandvik Additive Manufacturing om nieuwe materialen voor additive manufacturing (AM) te kwalificeren voor productietoepassingen. Deze omvatten een breed scala aan metaalpoeders, waaronder nieuwe legeringssamenstellingen die zijn geoptimaliseerd voor poederbedmachines (laser powder-bed fusion).

Sandvik heeft een van de breedste programma’s legeringen voor additieve productie op de markt en werkt sinds 2018 met Renishaw AM-systemen bij de divisie Additive Manufacturing. Gedurende deze periode hebben de twee bedrijven samengewerkt om procesparameters te ontwikkelen voor een reeks Sandvik-metaalpoeders, waaronder roestvast staal en maragingstaal, en de nieuwste op super-legeringen gebaseerde Osprey-nikkel. Sandvik is onlangs begonnen met het in gebruik nemen van een moderne titaniumverstuiver- en poederverwerkingsfaciliteit en concentreert zich nu op het kwalificeren van deze legeringen voor industriële en medische toepassingen.

“Met onze 157-jarige materiaalkennis, ons uitgebreide assortiment in-house staal, duplex en super-duplex roestvast staal, evenals op nikkel gebaseerde legeringen en onze nieuwe titaniumpoeders, biedt Sandvik nu een breed assortiment AM-materialen onder het merk Osprey”, zegt Mikael Schuisky, VP van R&D en Operations bij Sandvik Additive Manufacturing. “De open machines van Renishaw zijn op grote schaal gebruikt in veel verschillende toepassingen.”

“Veel van de innovatie in AM in de komende jaren zal komen van de combinatie van verbeterde machineprestaties met verbeterde legeringen”, aldus Stephen Crownshaw, AM Business Manager bij Renishaw. “Betere legeringen betekenen betere materiaaleigenschappen, waardoor AM-componenten nog efficiënter en kosteneffectiever zijn. De consistentie van de nieuwste AM-systemen van Renishaw, gecombineerd met de materiële expertise van Sandvik, biedt enorme kansen om AM-processen te bevorderen en een sterkere business case voor AM te maken. “

“AM transformeert het productielandschap, met betere materialen en apparatuur als de drijvende krachten achter die verandering,” zei Mikael Schuisky. “De unieke end-to-end proceskennis van Sandvik – bestaande uit grondstoffen, poederproductie, additieve productie en nabewerkingsmethoden zoals verspanen – stelt ons in de ideale positie om fabrikanten en klanten te helpen deze technologie te exploiteren. Renishaw’s nieuwste quad-lasersystemen helpen ons ook om het volledige potentieel van AM te benutten.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden