19 juni 2020 - 2 min leestijd

Sandvik neemt de activiteiten van Miranda Tools over

Dormer Pramet, een divisie binnen Sandvik Machining Solutions, heeft overeenstemming bereikt over de volledige overname van het Indiase bedrijf Miranda Tools, dat bestaat uit de productie van snelstaal en volhardmetalen ronde gereedschappen.

 

“De overname is in lijn met de focus van Sandvik Machining Solutions op het versterken van ons aanbod van ronde gereedschappen, terwijl we ook een grotere productiecapaciteit en flexibiliteit toevoegen om groei op lange termijn te ondersteunen”, zegt Lars Bergström, President van Sandvik Machining Solutions.

De overname verbetert het productaanbod van Dormer Pramet en zorgt voor een verbeterde aanwezigheid in belangrijke markten zoals India, China en Zuidoost-Azië. “Ik ben zeer verheugd dat we een overeenkomst hebben bereikt om de activiteiten van Miranda Tools over te nemen, wat de positie van Dormer Pramet als een van de toonaangevende leveranciers van snijgereedschappen voor de algemene machinebouw en componentenproductie verder zal versterken”, zegt Stefan Steenstrup, President van Dormer Pramet.

In 2019 had Miranda Tools een omzet van ongeveer 200 miljoen SEK (ongeveer 19 miljoen euro) en ongeveer 580 werknemers. Partijen zijn overeengekomen de koopprijs niet bekend te maken. De transactie zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2020 worden afgerond met een beperkte impact op de winst per aandeel van Sandvik en is onderhevig aan relevante wettelijke goedkeuringen.

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden