24 juli 2019 - 2 min leestijd

Sandvik verwerft belang in Beam IT

Sandvik heeft een aanzienlijk belang in Beam IT verworven, met het recht om zijn belang in de loop van de tijd verder te vergroten. Beam IT is een Europese dienstverlener in Additive Manufacturing die het bestaande aanbod van Sandvik in additive manufacturing van metaal aanvult en verder versterkt. De partijen zijn overeengekomen om de aankoopprijs niet bekend te maken.

Beam IT is een particulier bedrijf gevestigd in Italië, met meer dan 20 jaar ervaring in metal Additive Manufacturing (AM). Het bedrijf is een vertrouwde leverancier van geavanceerde metalen AM-componenten voor veeleisende industrieën zoals ruimtevaart, automotive en energie en beschikt over een aantal relevante kwaliteitscertificeringen, waaronder AS 9100 voor ruimtevaart. In 2018 had Beam IT 38 werknemers en meer dan twintig poederbedprinters geïnstalleerd.

Sandvik heeft sinds 2013 aanzienlijke investeringen gedaan in een breed scala van AM-procestechnologieën voor metalen componenten. Eerder dit jaar integreerde Sandvik de Powder-divisie in de Additive Manufacturing-divisie, wat betekent dat het bedrijf nu een volledig waarde-aanbod heeft voor de AM-markt in één bedrijf – alles van metaalpoeder tot afgewerkte AM-componenten.

“De AM-sector ontwikkelt zich snel en er is behoefte aan AM-specialist-partners met de geavanceerde vaardigheden en middelen die nodig zijn om industriële klanten te helpen bij het ontwikkelen en lanceren van hun AM-programma’s. Met de investering in Beam IT bieden we onze klanten de mogelijkheid om toegang te krijgen tot de complementaire en gecombineerde kracht van Sandvik en Beam IT”, zegt Kristian Egeberg, president van Sandvik Additive Manufacturing.

Mauro Antolotti, voorzitter en oprichter van Beam IT, zegt: “De vraag naar 3D-geprinte componenten zal naar verwachting de komende jaren snel groeien. In Sandvik hebben we een goede eigenaar gevonden die ons kan helpen de groei te versnellen, ons kan voorzien van toonaangevende materiaalkennis voor de ontwikkeling van hoogwaardig metaalpoeder dat geschikt is voor alle AM-processen, evenals toonaangevende kennis van nabewerking.”

Michele Antolotti, President van Beam IT, zegt: “We zijn verheugd deze deal en samenwerking met Sandvik aan te kondigen, die tot doel heeft synergieën te benutten en de positie van beide bedrijven op de metalen AM-markt verder te versterken. Onze samenwerking zal zeker zowel de huidige als toekomstige AM-klanten in de toekomst ten goede komen. ”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden