21 juni 2017 - 3 min leestijd

Sauber F1 Team en Additive Industries starten driejarig partnership

Op Rapid.Tech in Erfurt (D), een toonaangevende 3D-print conferentie, hebben Additive Industries en het Sauber Formule 1 Team aangekondigd dat Sauber de launching customer zal zijn voor de recent gelanceerde MetalFAB1 Process & Application Development Tool. De aankoop van deze eerste machine is onderdeel van een driejarig technologie partnership tussen de twee bedrijven.

Steffen Schrodt, Manager van de Wind Tunnel Operations bij Sauber F1 Team en Christoph Hansen verantwoordelijk voor additive manufacturing presenteerden dit partnership tijdens hun key-note speech op Rapid.Tech. Het Sauber F1 Team, dat al tien jaar actief en expert is op het gebied van kunststof 3D-printen zal investeren in twee industriële MetalFAB1 3D-metaalprintsystemen in een periode van twee jaar om ook op het gebied van metaalprinten hun competenties uit te breiden. Deze Process & Application Development Tools worden later uitgebouwd tot volledige geïntegreerde MetalFAB1 systemen voor serieproductie in meerdere materialen. Additive Industries zal het additive manufacturing team van Sauber ondersteunen bij de initiële opzet van haar capaciteit en om een steile groeicurve in kennis en competenties te realiseren. Niet alleen om metalen onderdelen te printen voor de Formule 1 racewagens van Sauber maar ook producten voor externe klanten in andere hoogwaardige toepassingen.

 

Industriële perfectie

Het partnership met Sauber F1 Team onderstreept de ambitie van Additive Industries om een leidende fabrikant van 3D-metaalprintsystemen te worden in veeleisende markten als lucht- en ruimtevaart, automobielindustrie, medische implantaten en high-tech machinebouw. “We zijn trots dat we zijn uitgenodigd om deel uit te maken van het Sauber Formule 1 team als Technologie Partner. Sauber is al tientallen jaren het lanceerplatform voor kampioenen. Michael Schumacher, Kimi Räikkönen, Felipe Massa en Sebastian Vettel zijn allemaal hun carrière gestart bij dit unieke private Zwitserse team. Zowel de professionaliteit van het Sauber F1 Team als hun gedrevenheid tot technologische innovatie, ze zijn eigenaar van één van de meest geavanceerde windtunnels voor de automobielindustrie, past prachtig bij ons streven naar industriële perfectie”, zei Daan Kersten, CEO van Additive Industries. “We zijn verheugd dat we Additive Industries mogen verwelkomen als nieuwe technologie partner in het Sauber F1 Team. Aangezien deze innovatieve productietechnologie nog in de kinderschoenen staat, is dit een ideaal moment voor ons om de uitdaging aan te gaan met onze nieuwe partner. Hiermee bouwen we onze kennis uit en ontwikkelen we nieuwe inzichten op dit industriële vakgebied. Het is onze missie om nieuwe standaarden te definiëren”, zo voegde Sauber F1 Team CEO & Team Principal, Monisha Kaltenborn toe.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden