17 oktober 2017 - 2 min leestijd

Scania versnelt innovatie met 3DExperience van Dassault Systèmes

Dassault Systèmes heeft een overeenkomst gesloten met Scania. De Zweedse vrachtwagenfabrikant gaat gebruikmaken van het 3DExperience-platform en andere oplossingen om de innovatiecyclus te versnellen.

Doel van de samenwerking is het realiseren van kostenefficiënte design-, ontwerp- en validatieprocessen, voor alle modulaire producten van Scania. De technologie zorgt voor realistischere simulaties van functionele eigenschappen en processen voor engineering, productie, service en sales. Dit ondersteunt Scania bij het maken van producten van hoge kwaliteit. Ook maakt het efficiëntere besteding van budget en middelen mogelijk tijdens het productontwikkelingsproces.

 

Modulair systeem

“Scania’s modulaire systeem biedt de mogelijkheid voor ontelbare varianten van producten en continue designwijzigingen”, zegt Michael Thel, Engineering Director bij Scania. “Dit vereist een complete opslagplaats voor ontwerpen die kunnen worden gecombineerd om specifieke toepassingen voor klanten te bouwen. Het 3DExperience-platform helpt bij het verbeteren van simulaties voor snellere validatie van onze voertuigen. Daarnaast zorgt het voor volledige traceerbaarheid en digitale continuïteit in ons gehele virtuele productontwikkelingsproces, van het design tot de productie.”

 

Innovatie versnellen

“Ik geloof dat onze 3DExperience -visie, die veel verder gaat dan de gebruikelijke focus op het productontwerp, een sleutelrol heeft gespeeld in het overbrengen van onze aanpak op Scania”, zegt Olivier Sappin, Vice President, Transportation & Mobility Industry, Dassault Systèmes. “Het 3DExperience -platform en de industriespecifieke oplossing ‘Modular Glocal & Secure’ bieden digitale continuïteit voor het versnellen van innovatie, het verbeteren van de productkwaliteit en -prestaties en het verlagen van kosten die gerelateerd zijn aan een hoge mate van aanpasbaarheid en complexiteit. Scania zal deze voordelen ervaren in zijn gehele waardeketen.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden