4 augustus 2017 - 2 min leestijd

Schuler presenteert productieve smeedpers op EMO

Schuler presenteert op de EMO een smeedpers die ontwikkeld is om de productiviteit bij het smeden te verhogen. Timing is alles bij smeedprocessen en de nieuwe MSE 2000 weet dit te realiseren door de cyclustijd zo kort mogelijk te houden en de belasting op de matrijs en het werkstuk te reduceren.

“De MSE 2000 kan in dezelfde tijd aanzienlijk meer onderdelen produceren dan conventionele smeedpersen,” zei Johannes Linden, hoofd van de afdeling Industrie van Schuler. “Tevens gaat de levensduur van de matrijs aanzienlijk langer mee, terwijl de energiebehoefte van de gehele machine wordt verminderd.” Vier hoogdynamische servomotoren in het kopstuk van de 2.000 ton sterke smeedpers maken dit mogelijk. De servomotoren reguleren precies de snelheid waarmee de matrijs het werkstuk nadert en weer afstand neemt. De matrijs beweegt langzaam bij het werkstuktransport en snel de werkelijke omvorming. Dat was bij conventionele mechanische persen niet mogelijk geweest en derhalve werd de lengte van het hele proces bepaald door het langzaamste deel van het proces. Met de ServoDirect technologie is dit probleem verleden tijd, waardoor de productiviteit stijgt.

 

Flexibele werkstukhandeling

De ’tafeluitwerper’ van de MSE 2000 is voorzien van een aparte servomotor en niet meer zoals in de voorgaande persen een mechanische koppeling met de hoofdaandrijving. Dit verhoogt de flexibiliteit van het werkstuktransport. Daarnaast is de bouwwijze van het kopstuk aangepast die ervoor zorgt dat de twee excentrische wielen in tegenovergestelde richting draaien. Dit zorgt voor een soepele werking van de machine. Schuler heeft de MSE 2000 ontwikkeld voor een gerenommeerd smeedbedrijf. Verwacht wordt dat de eerste smeedpers van dit type eind dit jaar bij het smeedbedrijf in gebruik wordt genomen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden