27 maart 2024 - 3 min leestijd

Schunk officiële sponsor van de NXT Gen Cup

De racesport bereidt zich voor op de toekomst en kiest voor een klimaatvriendelijkere aanpak. Als eerste juniorcup voor elektrische toerwagens biedt de NXT Gen Cup getalenteerde jongeren een sterk platform met perspectieven. Schunk is betrokken als officiële partner.

De auto-industrie ondergaat de grootste transformatie tot nu toe. Dit verandert ook de toekomst van de racesport. Met de NXT Gen Cup is in twee jaar tijd een nieuwe Europese raceserie voor volledig elektrische toerwagens ontstaan. De DTM en Formule E worden het platform voor de nieuwe competitie in zes races dit jaar. Schunk ondersteunt deze ambitieuze doelstelling als officiële sponsor en partner om zijn betrokkenheid bij de overgang naar elektromobiliteit te bevestigen en om jonge coureurs te inspireren met enthousiasme voor de nieuwe technologie. “De samenwerking met Schunk past perfect bij onze missie om jong talent in de motorsport en elektromobiliteit in het algemeen te promoten. We kijken ernaar uit om deze reis samen aan te gaan,” zegt Fredrik Lestrup, medeoprichter van de NXT Gen Cup.

Training

De competitie is in het leven geroepen door de racepioniers van het Lestrup Racing Team om jonge coureurs een perspectief te bieden en hen vooruit te helpen in de wereld van de elektrische motorsport. Want deel uitmaken van dit racecarrièreplatform betekent meer dan alleen racen. Vrouwelijke en mannelijke jonge coureurs krijgen hier een uitgebreid trainingsprogramma, waarmee ze naast de racebaan hun vaardigheden kunnen ontwikkelen op het gebied van sponsoring, bedrijfsadministratie, PR en mediarelaties en sociale media. Volgens het motto “Arrive and Drive” worden de jonge coureurs op alle gebieden ondersteund en aangemoedigd.

Hier is een pioniersgeest voelbaar die ook Schunk vanaf het begin heeft gekenmerkt. Als officiële partner van de NXT Gen Cup wil Schunk dit initiatief voor jong talent promoten en de jonge talenten ondersteunen met waardevolle kennis. “We zijn er trots op dat we deze elektrische generatie van jong racetalent kunnen ondersteunen en er mede voor kunnen zorgen dat jonge talenten een gezonde toekomst hebben,” zegt Kristina I. Schunk, CEO van Schunk SE & Co. KG.

De NXT Gen Cup is ’s werelds eerste volledig elektrische junior toerwagencup. De cup is opgezet door Fredrik Lestrup en het Lestrup Racing Team. Jonge coureurs rijden met de LRT NXT1, een volledig elektrische raceauto gebaseerd op het chassis van de MINI Cooper SE en omgebouwd voor races. De Cup doet in 2024 zes races mee met de DTM en de Formule E. Het openingsraceweekend vindt plaats op 13 en 14 april 2024 in Misano, Italië, gevolgd door Monaco, Berlijn, Norisring, Londen en Hockenheim.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden