15 februari 2023 - 2 min leestijd

Schunk opent CoLab in Nederland

Vorige week heeft Schunk het CoLab in ’s-Hertogenbosch geopend. In het robotapplicatiecentrum kunnen klanten hun automatiseringsoplossingen nu realistisch testen en deze laten valideren door Schunk-experts.

In het CoLab ondersteunen applicatie-ingenieurs Schunk-klanten bij het maximaliseren van de implementatie van hun geplande automatiseringstaken. Hierdoor kunnen ze veeleisende applicaties zonder risico testen voordat ze kopen. Samen met Schunk-experts worden de vereisten geanalyseerd, wordt de meest geschikte combinatie van handling, gereedschapsopname en werkstukopspanning en bewerkingscomponenten geselecteerd, en worden de optimale parameters gevalideerd in een praktijktest. Eventuele risico’s worden geminimaliseerd voordat de oplossing in het echte proces wordt geïmplementeerd.

Samenwerking

Gebruikers kunnen de voor- en nadelen van verschillende grijptechnieken testen op verschillende soorten robots. Haalbaarheidsstudies en videodocumentatie bieden ook ondersteuning bij het bereiken van de optimale automatiseringsoplossing. “Ons CoLab is een multifunctionele ruimte die het ook mogelijk maakt om gezamenlijke evenementen met partners te houden”, verklaarde Ingrid Heeren, marketeer bij Schunk Nederland, bij de opening van het CoLab. Voor de opening bereidde Schunk drie verschillende demonstraties voor om het potentieel van haar CoLab zo goed mogelijk te illustreren, hiervoor werkte Schunk samen met de robotpartners Universal Robotics, FANUC en TechMan.

Nieuwe Schunk-technologieën 

De focus ligt in de eerste plaats op toepassingsgebieden met betrekking tot de nieuwe Schunk technologieën. “Het CoLab biedt ons de mogelijkheid om samen met onze klanten nieuwe toepassingsgebieden te ontwikkelen en ervaring op te doen in het gebruik van nieuwe technologieën. Gebruikers kunnen zichzelf vooraf overtuigen van de oplossing en deze uitproberen”, benadrukt Heeren. Naast persoonlijke bezoeken zijn ook digitale meetings of webinars mogelijk.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden