16 augustus 2017 - 2 min leestijd

Schunk toont intelligente grijpsystemen en spanmiddelen op EMO

Schunk toont op de EMO van 18 tot 23 september op elkaar afgestemde, intelligente grijpsystemen en spanmiddelen voor de flexibele productie van de toekomst. Onder het motto ‘Equipped by Schunk’ presenteert het bedrijf innovatieve oplossingen voor de uitrusting van bewerkingscentra, draaibanken en slijpmachines.

Naast innovatieve oplossing voor bewerkingsmachines investeert Schunk ook in de ontwikkeling van robotgrijpers. Robots worden snel uit hun kooien bevrijd. Handlingsspecialisten zijn van mening dat mensen en robots al binnen enkele jaren direct met elkaar zullen samenwerken op het gebied van productie. Schunk werkt daarom intensief aan de beteugeling van de grijper voor collaboratieve scenario’s. Dit betreft ook de productie.

 

Retrofit met grijpsystemen en spantechniek

Steeds korteren levenscycli van producten, de automatiseringstrend en snelle ontwikkelingen op het gebied van de periferie leiden ertoe dat volledige machine- en installatieconcepten tegenwoordig veel sneller beschikbaar zijn dan enkele jaren geleden nog het geval was. Om de markt bij te houden, biedt vooral de equipment tal van mogelijkheden voor een efficiënte retrofit. Vooral bij grijpsystemen en spantechniek zijn er mogelijkheden om tegen relatief lage investeringskosten de productie- en uitvaltijden te verkorten, de processtabiliteit te verhogen en bij gereedschappen kosten te besparen. In hal 3 op stand E55 presenteert Schunk de mogelijkheden.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden