3 mei 2017 - 2 min leestijd

Showroom Bendertechniek vol met nieuws

De Matsuura MX-330, de Brother Speedio R450X1 en de Muratec MW 40 zijn enkele nieuwe machines in het productgamma van Bendertechniek. Tijdens de Demoweek eind maart werden deze machines voorgesteld aan het publiek.

Gijs Bender van Bendertechniek verwacht veel van de nieuwe Matsuura MX-330. “Dit kleine bewerkingscentrum biedt dankzij een grote gereedschapswisselaar (90 gereedschappen) in combinatie met een palletwisselaar (tien pallets) een hoge graad van automatisering. Ondanks de automatisering is de machine heel toegankelijk, waardoor het ook mogelijk is om een werkstuk te verspanen zonder automatisering. Denk bijvoorbeeld aan een spoedopdracht. Deze flexibiliteit maakt de machine geschikt voor veel Nederlandse metaalbewerkers.” De MX-330 is een verticaal vijfassig bewerkingscentrum met een bereik van 435 mm x 465 mm x 560 (XxYxZ) en een spiltoerental van maximaal 15.000 min-1.

 

Grote series

Vorig jaar is Bendertechniek begonnen met de vertegenwoordiging van Muratec. De machines van Muratec zijn met name geschikt voor de productie van grotere series. De machines kenmerken zich door de hoge nauwkeurigheid en grote diversiteit aan beladingsmogelijkheden. De Muratec MW40, de machine die in de showroom van Bendertechniek werd gepresenteerd, laat zien hoe de hoge productiviteit van kleine producten tot stand komt. De machine is voorzien van twee spillen, twee klauwplaten en twee turrets. Producten worden aan en afgevoerd met een gantry loader.

 

Productiviteit

De compacte R450 X1 van Brother is ontwikkeld voor het verkrijgen van een hoge productiviteit door het reduceren van stilstandtijd. De machine is voorzien van een palletwisselaar die beladen kan worden terwijl de machine blijft draaien. Dit voorkomt onnodige machinestilstand. Het wisselen van de pallet gaat in slechts 2,9 seconden. Daarnaast beschikt de Brother over een gereedschapsmagazijn met ruimte voor viertien of 22 gereedschappen. Een gereedschapswissel gaat razendsnel in slechts 0,9 seconden. De spaan-tot-spaan tijd bedraagt volgens Brother 1,7 seconden. “Maandelijks produceert Brother 1.000 machines. Het is prachtig om te zien hoe elk onderdeeltje uitvoerig wordt gecontroleerd. Dat verklaart waarom Brother zulke betrouwbare en productieve machines op de markt brengt”, vertelt Jeroen Bender van Bendertechniek.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden