11 juni 2019 - 3 min leestijd

Siemens presenteert nieuwe controllers voor digitale transformatie

Siemens breidt binnenkort haar Digital Enterprise-portfolio voor de gereedschapsmachine-industrie uit. Met de geheel nieuwe generatie CNC Sinumerik ONE, die in september op de EMO Hannover 2019 wordt geïntroduceerd, reikt Siemens het essentiële element voor de digitale transformatie van gereedschapsmachines aan.

De nieuwe Sinumerik ONE controller met digitale oorsprong werkt samen met de Create MyVirtualMachine-software om de machinebesturing en bijbehorende digitale tweeling te creëren vanuit één engineeringssysteem en draagt de controller bij tot de naadloze integratie van hardware en software.

Het CNC-systeem met geïntegreerde Simatic S7-1500F PLC is er zowel als schakelkast- als paneelversie. Sinumerik ONE past goed in de TIA Portal en maakt een efficiënt technisch raamwerk beschikbaar voor machinefabrikanten. Met Safety Integrated ondersteunt de nieuwe Sinumerik ONE de Siemens-industriestandaard voor veiligheid. Met IT-beveiliging geïntegreerd in de CNC vanuit het ontwerp implementeert Sinumerik ONE het meerlaagse Defense-in-Depth-concept. Met Create MyVirtualMachine en Run MyVirtualMachine wordt de nieuwe controller voorzien van software om de machinecontroller en bijbehorende digitale tweeling vanuit één engineeringsysteem te maken.

 

Live ervaren

Bezoekers van EMO kunnen de Sinumerik ONE live ervaren aan de hand van Highlight Showcases. Een voorbeeld hiervan, te zien op de Siemens-stand (Hal 9, Stand H50), is de firma Beam, de eerste machinebouwer die een Sinumerik ONE in zijn Additive Manufacturing-machine Modulo 250 heeft geïnstalleerd. Beam is een toonaangevende wereldwijde fabrikant van machines voor Directed Energy Deposition (DED). Vergeleken met andere Additive Manufacturing-technologieën is DED bijzonder indrukwekkend als het gaat om hoge opbouwpercentages, multi-materiaaltoepassingen en gerichte materiaalintroductie direct in het procesgebied. Bezoekers van EMO kunnen de eerste AM-machine ter wereld zien die is uitgerust met Sinumerik ONE, en zien hoe de processimulatie van de materiaalvolgorde op de machine wordt weergegeven in het softwarepakket NX Virtual Machine in de gebruikelijke DED NX CAM-omgeving.

 

Edge-app

Met AnalyzeMyWorkpiece /Monitor breidt Siemens tevens haar softwareportfolio voor werkstukkwaliteit uit. De nieuwe Edge-app op basis van high-frequency data, die op EMO Hannover 2019 wordt gepresenteerd, maakt continue monitoring van de productie van werkstukken in gereedschapsmachines mogelijk. Een breed scala aan meetwaarden wordt met hoge frequentie uit de machine verkregen en continu vergeleken met een referentiemodel. AnalyzeMyWorkpiece /Monitor kan hierdoor worden gebruikt om zelfs tijdens het productieproces de werkstukkwaliteit te optimaliseren.

Naast toepassingen op het gebied van werkstukanalyse presenteert Siemens op EMO Hannover 2019 ook andere toepassingen. Voor beschikbaarheid van machines kan de Siemens AnalyzeMyMachine / Condition-oplossing worden gebruikt om kritieke machineparameters te bewaken. Om de efficiëntie te vergroten, biedt Siemens OptimizeMyMachining / Trochoïdale, een oplossing voor trochoïdaal frezen, waarbij NC-programma’s direct op de werktuigmachine kunnen worden geoptimaliseerd.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden